DÉlifrance
H «Délifrance», θυγατρική της αλευροβιομηχανίας «Grands Moulins de Paris», επενδύει σε νέες τεχνολογίες κι ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις της αγοράς τροφίμων. Η εταιρεία, στο παρόν αφιέρωμα, παρουσιάζει τρία νέα προϊόντα της, τα κρουασάν Délifrance Héritage, τη γκάμα Vegan κρουασάν και τα ατομικά γλυκά snack, βασισμένα στην παραδοσιακή συνταγή Madeleines.
Vegan κρουασάν Délifrance
H «Délifrance», ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για υγιεινά προϊόντα, παρουσιάζει την γκάμα κρουασάν Vegan, με αλεύρι Ζέας, σπόρους λιναριού, παπαρούνας και ηλίανθου, χωρίς υδρογονωμένα λίπη κι έλαια και χωρίς τεχνητά αρώματα και χρωστικές. Σημειώνεται ότι τα Vegan κρουασάν βγαίνουν σε τρεις γεύσεις, κρέμα με αμύγδαλο, λεμόνι & τζίντζερ και μύρτιλο.
Κρουσάν Délifrance Héritage
Τα κρουασάν Délifrance Héritage είναι προϊόντα που περιέχουν premium συστατικά, όπως γαλλικό βούτυρο Α’ ποιότητας, γαλλικό αλεύρι από επιλεγμένες ποικιλίες, προζύμι, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ενώ έχουν πλούσια γέμιση κρέμας και πραλίνας φουντουκιού.
Madeleines Délifrance
Η «Délifrance» λανσάρει μια νέα σειρά ατομικών γλυκών snack, που είναι εμπνευσμένα από την αυθεντική συνταγή «Μadeleine», με αγνό βούτυρο, αυγά και φρέσκο γάλα. Κυκλοφορούν σε πρωτότυπο σχήμα αστεριού, σε τρείς γεύσεις:
- Κλασική
- Με γέμιση πραλίνας φουντουκιού & ντεκόρ σοκολατένιων δημητριακών
- Με γέμιση κόκκινων φρούτων & σπόρους
Délifrance Hellas: www.delifrance.gr
Οικογένεια Πορτοκαλίδη
Η «Οικογένεια Πορτοκαλίδη» ιδρύθηκε το 2011 και δραστηριοποιείται, εκτός από τη βιομηχανική παραγωγή, στη διάθεση κι εμπορία ειδών αρτοποιίας και σφολιάτας, στις εξαγωγές ανάλογων προϊόντων και τροφίμων, αλλά και στην τροφοδοσία καταστημάτων, μεγάλων μονάδων ξενοδοχείων, κυλικείων, αλυσίδων μαζικής εστίασης κ.ά. Τα νέα προϊόντα που παρουσιάζει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας είναι το λουκάνικο «Americano» κι η χειροποίητη σφολιάτα με τυρί κρέμα.
Λουκάνικο Americano
Πρόκειται για λουκάνικο Φρανκφούρτης, τυλιγμένο σε αφράτη αρτοζύμη, μαζί με pickle sauce.
Χειροποίητη σφολιάτα με Cream Cheese
Χειροποίητη σφολιάτα με γέμιση κρέμας τυριού κι επικάλυψη νιφάδων καλαμποκιού.
Οικογένεια Πορτοκαλίδη: www.portokalidisfamily.com
Ευβοϊκή Ζύμη
Η «Ευβοϊκή Ζύμη» ιδρύθηκε το 1984 με την εμπορική ονομασία «Ζυμαρικά Ψαχνών», με βασικό στόχο τη δημιουργία παραδοσιακών προϊόντων ζύμης και ζυμαρικών, και το 1996 μετατράπηκε σε ΑΒΕΕ. Σήμερα, μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που φέρουν την υπογραφή «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών» βρίσκονται στα ράφια όλων των μεγάλων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ πανελλαδικά, αλλά και σε αγορές του εξωτερικού. Η «Ευβοϊκή Ζύμη» έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον απαιτητικό κι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της επαγγελματικής εστίασης, με στόχο να παράγει και να προσφέρει στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε ανταγωνιστικές τιμές. Στο παρόν αφιέρωμα, παρουσιάζει δύο προϊόντα που κυκλοφορούν σε επαγγελματικές συσκευασίες, το Φύλλο Βηρυτού και το Κανταΐφι.
Φύλλο Βηρυτού
Το Φύλλο Βηρυτού είναι ένα λεπτό, φίνο και μαλακό φύλλο, που παράγεται από εκλεκτό αλεύρι πρώτης ποιότητας. Το λεπτό του πάχος το καθιστά ιδανικό για την παρασκευή σιροπιαστών γλυκών, όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά, σαραγλάκια, φωλιές και γενικά όλων των ειδών τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού. Το Φύλλο Βηρυτού της «Ζύμης Ψαχνών» είναι ένα προϊόν που, καθώς απορροφά το σιρόπι, δίνει στα σιροπιαστά γλυκά «χρυσαφένιο» χρώμα και κρατσανιστό αποτέλεσμα. Κυκλοφορεί σε επαγγελματική συσκευασία των δώδεκα κιλών (12kg), καθώς επίσης και σε μικρότερες συσκευασίες του ενός (1kg) και δύο (2kg) κιλών.
Κανταΐφι
Το Κανταΐφι από την «Ευβοϊκή Ζύμη» είναι φτιαγμένο από τα εκλεκτά υλικά και την ιδιαίτερη συνταγή της «Ζύμης Ψαχνών» κι ενδείκνυται για μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Είναι ανθεκτικό κι ελαστικό, οι ίνες του δεν κολλάνε μεταξύ τους, καθιστώντας το έτσι εύκολο στη χρήση, κι απορροφά ιδανικά το σιρόπι. Παράλληλα, έπειτα από το ψήσιμο, προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρώμα κι εμφάνιση. Διατίθεται σε επαγγελματική συσκευασία των πέντε κιλών (5kg) με διάρκεια ζωής στη συντήρηση 30 μέρες. Υπάρχουν, επίσης, και μικρότερες συσκευασίες ενός κιλού (1kg) και 500 γραμμαρίων (500g).
ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ: www.evoiki-zimi.gr
Χωριάτικη ζύμη
Η «Χωριάτικη Ζύμη» ιδρύθηκε το 2016 κι ειδικεύεται αποκλειστικά σε premium προϊόντα ζύμης για ζεστές βιτρίνες αρτοποιείων κι αναψυκτηρίων. Η εταιρεία αναλαμβάνει να στήσει τη βιτρίνα του πελάτη με τον οποίο συνεργάζεται, χρησιμοποιώντας ένα στρατηγικό πλάνο στησίματος, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ταξινόμηση με βάση την κατηγορία ζύμης.
Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, η εταιρεία «Χωριάτικη Ζύμη» παρουσιάζει τρία best seller προϊόντα, για την δημιουργία των οποίων συνεργάστηκε με τον chef Γιάννη Λουκάκο. Πρόκειται για την παραδοσιακή μπουγάτσα Σερρών με βούτυρο τ. Fermente, τη ζαμπονοτυρόπιτα με καπνιστό μπέικον Εν Ελλάδι και, τέλος, τη γραβιερόπιτα Κρήτης Καλογεράκη.
Παραδοσιακή μπουγάτσα Σερρών
Η εταιρεία χρησιμοποίησε για την παρασκευή της παραδοσιακής μπουγάτσας Σερρών ένα προϊόν που η τεχνική παραγωγής του απαιτεί πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, το ειδικό βούτυρο τ. Fermente. Η προσθήκη αυτή έδωσε γευστικό αποτέλεσμα στο φύλλο και στην υφή της σιμιγδαλένιας κρέμας, κάνοντάς την πιο βελούδινη κι αφράτη, με αποτέλεσμα το προϊόν να βραβευτεί το 2018 με το «Παγκόσμιο Βραβείο Γευσιγνωσίας ITQI 2018» με χρυσά αστέρια.
Ζαμπονοτυρόπιτα με καπνιστό μπέικον Εν Ελλάδι
Για το συγκεκριμένο προϊόν η «Χωριάτικη Ζύμη» συνεργάστηκε με την κρητική εταιρεία αλλαντικών «Creta Farm», χρησιμοποιώντας την ανώτερη σειρά της, την Creta Farm εν Ελλάδι, που αφορά αλλαντικά προϊόντα ψημένα σε ελαιόλαδο. Πρόκειται για ζαμπονοτυρόπιτα με βελούδινη, καπνιστή γέμιση, που αποτελείται από κρεμά γάλακτος, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, καπνιστό μπέικον εν Ελλάδι και ζαμπόν ωμοπλάτη.