Η ζύμη αποτελεί τη βάση για πολλά αγαπημένα πιάτα του Έλληνα foodie,
απλά και σύνθετα, με τους επαγγελματίες της εστίασης να έχουν βασίσει
μεγάλο μέρος των μενού των επιχειρήσεών τους σε φρέσκα
αλλά και καταψυγμένα προϊόντα ζύμης και σφολιάτας.
Παρά την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει όλη σχεδόν την ελληνική βιομηχανία, οι εταιρείες που προμηθεύουν με ζύμη – σφολιάτα τα καταστήματα λιανικής και τα εστιατόρια, όχι μόνο έχουν διατηρήσει τη θέση τους στο μερίδιο αγοράς αλλά κι έχουν διευρύνει τη δημιουργικότητά τους, παρουσιάζοντας νέα προϊόντα στον επαγγελματία της μαζικής εστίασης. Στο παρόν τεύχος του Food Service, έξι εταιρείες συγκεντρώνουν τα νέα προϊόντα που παρουσιάζουν στην αγορά της εστίασης, έχοντας ως βάση τη ζύμη.
Από παραδοσιακής γεύσης προϊόντα, όπως είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης, σε προϊόντα που εξυπηρετούν σε χρόνο κι απόλαυση και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, όπως είναι η προψημένη βάση πίτσας, μέχρι και σε vegan κρουασάν, ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις της αγοράς τροφίμων. Οι εταιρείες, πέρα από την έμφαση που δίνουν στην αγνότητα και στα υψηλής ποιότητας υλικά, έχουν ξεκινήσει και στρατηγικές συνεργασίες με καταξιωμένους chefs, εξελίσσοντας παραδοσιακές συνταγές, ενώ έχουν διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο το προϊόν τους, ώστε να απλοποιήσουν την καθημερινότητα του chef που θα το χρησιμοποιήσει.
Alfa Food Service
Για περισσότερα από 50 χρόνια, η «alfa» συνδυάζει αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές κι υλικά, προκειμένου να δημιουργεί παραδοσιακά, αλλά και πρωτότυπα προϊόντα υψηλής ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης. Ειδικά για το Food Service, η «alfa» έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή παλέτα προϊόντων για οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης ή φιλοξενίας επιθυμεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες της. Κάθε προϊόν «alfa» παρασκευάζεται από εκλεκτά άλευρα, με παρθένο ελαιόλαδο και με τις αγνότερες πρώτες ύλες, ενώ φέρει αναγνωρίσιμα σύμβολα ανώτερης ποιότητας, που επιβεβαιώνουν την ποιοτική υπεροχή και πιστοποιούν τις αυστηρές προδιαγραφές παρασκευής του.
Επιπλέον, έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη σειρά προϊόντων, την Elegant, ειδικά για τους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας, η οποία χαρακτηρίζεται από προϊόντα ανώτερης ποιότητας, με εκλεπτυσμένες γεύσεις κι εξαιρετική παρουσίαση. Κάθε προϊόν Elegant παρασκευάζεται με τα καλύτερα συστατικά και την τεχνογνωσία της «alfa», με έναν και μόνο σκοπό: να δημιουργήσει νέα γαστρονομικά πρότυπα. Στο παρόν αφιέρωμα, η «alfa Food Service» παρουσιάζει δύο νέα, καινοτόμα προϊόντα από την «alfa» για την αγορά του Food Service. Αυτά είναι η προψημένη βάση για πίτσα και το νέο φύλλο για επαγγελματίες.
Προψημένη βάση πίτσας
Βάση πίτσας, έτοιμη σε 6’, προψημένη σε ξυλόφουρνο, με δική της σάλτσα κι όψη κλασικού παραδοσιακού, χωριάτικου, χειροποίητου ζυμαριού. Η νέα βάση πίτσας με λεπτή ζύμη ιταλικού τύπου είναι ήδη αλειμμένη με σάλτσα ντομάτας και προψημένη σε ξυλόφουρνο, ενώ το μόνο που χρειάζεται από τον επαγγελματία του Food Service είναι να προσθέσει τα υλικά της επιλογής του και να αφιερώσει 6 λεπτά από το χρόνο του, προκειμένου να την ψήσει.
«Τόσο απλά» για τους επαγγελματίες
Τα νέα φύλλα «τόσο απλά – για επαγγελματίες» βοηθούν στην εξοικονόμηση χρόνου και κόπου, καθώς πρόκειται για τα μοναδικά φύλλα στην αγορά του Food Service που είναι έτοιμα για χρήση κατευθείαν από την κατάψυξη. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα, ενώ το μόνο που πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες της εστίασης είναι να προσθέσουν τη δική τους γέμιση. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, κάθε βάση αποτελείται από στρώσεις χωριάτικων φύλλων που είναι ήδη λαδωμένα, αποκλειστικά με φυτικά έλαια και, μάλιστα, με τη σωστή ποσότητα λιπαρών που χρειάζεται μία πίτα. Φτιαγμένα με την τεχνογνωσία και την εγγύηση ποιότητας της «alfa», τα νέα φύλλα «τόσο απλά – για επαγγελματίες» είναι ιδανικά για αλμυρές και γλυκές πίτες, δίνοντας στους επαγγελματίες ένα λόγο παραπάνω, προκειμένου να δημιουργήσουν στην κουζίνα τους!
Alfa Pastry: www.alfapastry.com
Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη
Η εταιρεία «Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη», με παρουσία 40 χρόνων στο χώρο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, διαθέτει σήμερα 3 παραγωγικές μονάδες στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης και 24 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, ενώ απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους. Με 3 υποκαταστήματα σε Αθήνα, Ιωάννινα και Πάτρα, αλλά κι επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την επικράτεια. Η εταιρεία εξελίσσεται συνεχώς και, στο πλαίσιο διεύρυνσης των στόχων της, επενδύει στα προϊόντα του ελληνικού πρωινού, μια αγορά στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία. Στον παρόν τεύχος του Food Service, η «Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη» προτείνει τα νέα της προϊόντα στους επαγγελματίες της εστίασης, που περιλαμβάνουν πίτες με κυματιστό φύλλο, βολοβάν, κουλούρι και κουλουρίνι Θεσσαλονίκης.
Κυματιστές
Οι «Κυματιστές» είναι πίτες με κυματιστό φύλλο που δημιουργούνται από φρέσκα, υψηλής ποιότητας υλικά, όπως φύλλα σπανακιού, ολόκληρα κομμάτια φέτας, ειδικά κασέρια κ.ά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αφράτης υφής εσωτερικά και τραγανιστού χωριάτικου φύλλου εξωτερικά.
Κουλούρι & Κουλουρίνι Θεσσαλονίκης
Εκτός των απλών κουλουριών, τα κουλουρίνια προσφέρουν μία εναλλακτική για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ είναι ένα προϊόν που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Αποτελεί, άλλωστε, μια από τις πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων, πρωτεϊνών κι άλλων θρεπτικών συστατικών κι ενέργειας.
Βολοβάν (Vol-au-vents)
Τα βολοβάν (vol–au–vents) είναι θήκες φτιαγμένες από σφολιάτα, με τις οποίες ο επαγγελματίας μπορεί να δημιουργήσει μία ατέλειωτη γκάμα από γλυκά κι αλμυρά προϊόντα. Είναι προϊόντα με ανάλαφρη υφή και βουτυράτη γεύση, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορεκτικό ή μικρό σνακ σε εκδηλώσεις, μπουφέ πρωινού, πάρτι, συναντήσεις κ.ά., καθώς κι ως εναλλακτικό κυρίως πιάτο σε μενού gourmet εστιατορίων.
Μ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ:www.elzymi.gr