Υπάρχουν διάφορα είδη επιμέρους τμημάτων που μπορούν να χορηγηθούν εκ μέρους εκθετών, ή όσων επιχειρήσεων της αγοράς ενδιαφέρονται για χρηματική επιδότηση υβριδικών συναντήσεων, όπως ένα εικονικό στούντιο με έναν εξειδικευμένο συντονιστή που θα απευθύνεται και θα αλληλεπιδρά με το εικονικό κοινό και ταυτόχρονα θα μοιράζεται μαζί τους ό,τι συμβαίνει στον χώρο.
Όλο αυτό θα μπορούσε να είναι branded με την ύπαρξη ενός χορηγημένου σκηνικού, ενώ παράλληλα δύναται να υπάρξουν υποστηρικτές που θα διαφημίζονται τμηματικά ή σε συγκεκριμένα τμήματα της εικονικής εκπομπής που θα λαμβάνει χώρα. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως οι υβριδικές συναντήσεις δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε διαδικτυακά ακροατήρια. Συχνά, συμμετέχοντες οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν προσωπικά ένα εξειδικευμένο session είναι αρκετά πρόθυμοι να παρακολουθήσουν ένα βίντεο που μεταδίδεται σε μια δεύτερη οθόνη κάπου αλλού στον χώρο.
Αυτό μπορεί να γίνει όσο συνομιλούν στα πλαίσια των κοινωνικών τους υποχρεώσεων ή προβαίνουν στην εκτέλεση πολλαπλών εργασιών που απορρέουν από τις εργασιακές τους υποχρεώσεις. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν «τρίτους χώρους». Πρόκειται για χώρους αντίστοιχους με τους σημερινούς, δημοφιλείς χώρους συνεργασίας, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να δικτυωθούν σε ένα άνετο περιβάλλον που συνοδεύεται από φαγητό και ποτό, σε μια ιδιαίτερα χαλαρή ατμόσφαιρα.
“Συμπερασματικά, η ύπαρξη ενός υβριδικού event προσελκύει νέα κίνηση για κάθε brand, ενώ κατά τα προσεχή χρόνια θα επεκταθεί και στις πρόσωπο με πρόσωπο εκδηλώσεις.”
Μια ακόμη πτυχή του συγκεκριμένου ζητήματος είναι και το βίντεο, το οποίο έχει εισβάλει στην καθημερινότητα των χρηστών. Με τον τρόπο αυτό οι σχεδιαστές ανάγονται σε παραγωγούς του δικού τους περιεχομένου, αποτελώντας ουσιαστικά τη δική τους εταιρεία ενημέρωσης! Οι Millennials είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να συμμετάσχουν σε αυτό και αυτή η συμμετοχή θα έχει περισσότερο αντίκτυπο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των events.
Το μέλλον των meetings βρίσκεται στο mobile!
Με το πέρασμα των χρόνων, η τεχνολογία που σχετίζεται με τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις εξελίσσεται δραστικά και γίνεται ολοένα και πιο «έξυπνη» και διαισθητική. Αυτό γίνεται προκειμένου η φορητή εμπειρία να γίνει όλο και πιο απλή και αυτή η απλοϊκότητα να συμβάλει στη συνολικότερη εμπειρία των εκδηλώσεων.
Μάλιστα, στην αγορά υπάρχουν μια σειρά από αντίστοιχες λύσεις και εφαρμογές οι οποίες και αναδεικνύουν τις δυνατότητες που διασφαλίζει η τεχνολογία των events. Αυτή η τεχνολογία σχετίζεται με τη σύνδεση ανθρώπων μέσω καινοτόμων τρόπων, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται και το πώς η φορητή τεχνολογία μεταλλάσσεται και εξελίσσεται σε μια πρωτογενή αγορά.
Μια τέτοια διαδραστική πλατφόρμα ταξιδιωτικής αναζήτησης είναι και η Georama, που αξιοποιεί «ζωντανό» video feed προκειμένου να συνδέσει το κοινό που βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνει σύνδεση κοινού με μια αίθουσα εκδηλώσεων και με άλλους που βρίσκονται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο οι οποίοι μάλιστα κινούνται διά μέσω ενός προορισμού.
Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα είναι σε θέση να συνδεθούν με όσους βρίσκονται εν κινήσει μέσω μηνυμάτων Twitter και Facebook, που με τη σειρά τους εμφανίζονται σε μια συνολική λίστα η οποία και «τρέχει» κάθετα, στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Αποτέλεσμα; Ολόκληρο το κοινό που βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων να μπορεί να συμμετέχει ενεργά ή ακόμη και να διαβάζει τη ζωντανή συζήτηση που λαμβάνει χώρα στα social media, που με τη σειρά της βρίσκεται ενσωματωμένη και αποτελεί μέρος του όλου event. Και δη live!
Την ίδια στιγμή, η εταιρεία προχώρησε ορισμένα βήματα παραπέρα, καθώς δημιούργησε μια pocket size συσκευή που συγχρονίζεται με ένα smartphone επιτρέποντας σε κάθε χρήστη να αποτελέσει μια κινητή πηγή βίντεο για άλλους χρήστες, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Κάτι σαν ένα προσωποποιημένο στούντιο ζωντανής μετάδοσης .