Zero Waste Lab

Το Zero Waste Lab,το πρωτοποριακό κέντρο ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας εγκαινίασε η Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στο χώρο της HELEXPO.

Μέσα από ομιλίες, συζητήσεις και βιωματική εμπειρία, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις ενέργειες του προγράμματος Zero Waste Future, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Επίσης, την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η τελετή παράδοσης του Πάρκου ΧΑΝΘ, το οποίο εδώ και λίγες μέρες φιλοξενεί τα 3D εκτυπωμένα έπιπλα από ανακυκλωμένο πλαστικό, που σχεδίασαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης τους, στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος «Print Your City».

Zero Waste Lab
Ο κος. Γιάννης Μπουτάρης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος, μόλις εννέα μήνες μετά την δέσμευση ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Coca-Cola για συνεργασία και κοινή δράση.

Η κα Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, μίλησε για το όραμα της Coca-Cola για ανάπτυξη που φέρνει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, ενώ η κα Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της  Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα στην Θεσσαλονίκη, και ανακοίνωσε αυτές που θα ακολουθήσουν μέσα στο 2019, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τη σχέση της εταιρείας με τη πόλη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Coca-Cola για το πρόγραμμα Zero Waste Future, η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης και οι The New Raw.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), υπογράμμισε με τη σειρά του τη σημασία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας για το μέλλον της Ελλάδας, ζητήματα σχετικά με την πρόληψη των αποβλήτων και τη σημασία της υιοθέτησης ενός σχεδίου πρόληψης από όλους τους δήμους.

Επίσης παρουσίασε το Σχέδιο Πρόληψης για τη Θεσσαλονίκη, έναν αναλυτικό οδηγό με συγκεκριμένες δράσεις και προληπτικά μέτρα, προκειμένου να αποκτήσει η πόλη προοπτική να γίνει zero waste και με στόχο να μειώσει την κατά κεφαλή απόρριψη πλαστικού κατά τουλάχιστον ένα κιλό το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας