Πόσο επιδρά το εισόδημα και το φύλο;

Θεωρείται αναμενόμενο πως οι καταναλωτές που έχουν υψηλό εισόδημα δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στους προαναφερθέντες παράγοντες (ζάχαρη, αλάτι κ.λπ.), σε σχέση με όσους προέρχονται από χαμηλότερης οικονομικής στάθμης περιβάλλον.

Έτσι, λοιπόν, μεταξύ όσων διαθέτουν υψηλότερο εισόδημα, οι πλέον σημαντικοί παράγοντες είναι τα απαλλαγμένα από GMO στοιχεία (55%), η χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή τα sugar-free προϊόντα (54%), καθώς επίσης και χαμηλό νάτριο ή η περιορισμένη ποσότητα αλατιού (52%). Σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές που διαθέτουν μεσαίου και χαμηλότερου επιπέδου εισοδήματα, τα GMO-free προϊόντα, αλλά και όσα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή αυτά χωρίς ζάχαρη, καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις, όπως εξάλλου συμβαίνει και στην προαναφερθείσα κατηγορία, όμως τα ποσοστά κινούνται σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα (44 και 43%, αντίστοιχα). Όσο για την 3η θέση, υπάρχει ισοψηφία και την καταλαμβάνουν τα οργανικά/βιολογικά προϊόντα, μαζί με αυτά των εμπλουτισμένων με βιταμίνες ή μεταλλικά στοιχεία (41%).

Ο δεύτερος παράγοντας που παίζει καταλυτικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι συμμετέχοντες βαθμολογούν και σταθμίζουν τις επιλογές τους για φαγητό και ποτό είναι «το φύλο»! Οι άνδρες, λοιπόν, είναι περισσότερο πιθανό να δώσουν έμφαση και σημασία στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, στα εμπλουτισμένα προϊόντα, αλλά και σε αυτά με πρεβιοτικά και προβιοτικά ή στα δίχως γλουτένη εν συγκρίσει με τις γυναίκες. Βέβαια, η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων δεν ξεπερνά τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Κινέζοι, οι πλέον εκλεκτικοί σε ό,τι τρώνε και πίνουν!

Η Κίνα ηγείται σε οκτώ από τις εννέα συνολικά κατηγορίες που χρησιμοποιήθηκαν ως παράγοντες απόφασης. Η αχανής ασιατική χώρα βρίσκεται στην κορυφή των υψηλότερων ποσοστών που αφορούν τους εν λόγω παράγοντες στην επιλογή διατροφής. Η μόνη κατηγορία την οποία η Κίνα δεν ηγείται αφορά τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, όπου η Ιταλία έχει τον πρώτο λόγο.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της Κίνας και των υπόλοιπων χωρών γίνεται ξεκάθαρη όταν τίθεται το ζήτημα της επιλογής πρεβιοτικών ή προβιοτικών προϊόντων. Κι αυτό, γιατί η Κίνα προηγείται με 21% εν συγκρίσει με την αμέσως επόμενη χώρα, καθώς κάτι παραπάνω από το 50% των όσων απάντησαν στην έρευνα χαρακτηρίζουν ως υψηλής σημασίας το εν λόγω παράγοντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας