«We do Local», η δράση που προβάλλει τον κρητικό τρόπο ζωής είχε για μια ακόμα φορά την τιμητική της στο Creta Maris Beach Resort, ξενοδοχείο του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά.
Πιο αναλυτικά το Σάββατο 4 Αυγούστου, για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε, την ξεχωριστή, ετήσια δράση του «Κρητικού Τρύγου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «We do local» και της συμμετοχής στο πρόγραμμα FUTOURIS.
Στόχος της δράσης ήταν η μύηση των επισκεπτών στις τοπικές παραδόσεις και τον Κρητικό τρόπο ζωής, καθώς και η προβολή του κρητικού αμπελώνα και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.
Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές κρητικές εργασίες.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες, αφού μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα μετέφεραν, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, υπό την υπόκρουση μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.
Η δράση του «Κρητικού Τρύγου» έτυχε μεγάλης συμμετοχής από την πλευρά των επισκεπτών του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και των παραδόσεις της Κρήτης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το «We do local» ως πρότυπο πιστοποίησης δημιουργήθηκε από την ώριμη συνεργασία των εταιρειών Cosmocert Α.Ε. υπηρεσίες πιστοποίησης, Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε. υπηρεσίες προώθησης We do local και Local Food Experts s.c.e. υπηρεσίες ολοκληρωμένης ανάπτυξης, απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις και πιστοποιεί, επιβραβεύει και προωθεί τις υπηρεσίες τους, δίνοντας τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης. Στηρίζει, αναγνωρίζει & επιβραβεύει άλλα πρότυπα πιστοποίησης συμπεριλαμβάνοντας τα στα απαραίτητα κριτήρια πιστοποίησης όπως το ISO, Haccp, Travelife κ.α.