Στα πλαίσια του Gastronomy Forum παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις που αφορούν τον veganismo και την ωμοφαγία με ομιλήτριες την Άλκιστης Αλεξανδράτου και την Ντέμμυ Γεωργίου από το Λάιμ Bistro.
Πιο αναλυτικά, η κα. Αλεξανδράτου και η κα. Γεωργίου εξήγησαν πως η αυστηρή χορτοφαγία, έχει βρει τη θέση της μέσα στην κοινωνία και πρόκειται για μια φιλοσοφία που αποκλείει τη χρήση ζώων η ζωικών προϊόντων από τη διατροφή.
Ειδικότερα ανέφεραν πώς ο Vigan τρόπος ζωής, αποτελεί ηθική αξία και πεποίθηση, ενώ η ωμοφαγία αποτελεί και αυτή μια εναλλακτική διατροφική στάση που έχει βρει τους οπαδούς της είτε ως διατροφικό πλάνο είτε ως τρόπο ζωής.
Χαρακτηριστικά ανέφεραν «Η Ωμοφαγία περιλαμβάνει προϊόντα όπως, όσπρια, βότανα, άψητους ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, λαχανικά εποχής, φρέσκα και ξηρά φρούτα, υποκατάστατα ζάχαρης και γενικότερα και κυριότερα ωμά τρόφιμα. Βεβαίως, υπογράμμισαν πως υπάρχει και η ήπια μορφή ωμοφαγίας όπου το ένα μέρος της διατροφής καταναλώνεται ωμό και το άλλο μαγειρεμένο».