εστίαση, ΣΔΞΑ, Έκθεση, Economist, ΣΕΤΕ, Marriott, COVID-19, ΠΝΠ, πανδημία, ΠΟΤ, κορονοϊός, τουρισμός, ΕΦΕΤ, UFI, απώλειες, μέτρα, ΞΕΕ, τουρισμό, ΦΕΚ, κορωνοϊός, brand, πρωτόκολλα, ΠΟΞ

Η Διεθνής Ένωση του Εκθεσιακού κλάδου UFI δημοσίευσε σήμερα στο Παρίσι τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχει η επιδημία του κορονοϊού στις εκθέσεις διεθνώς, τις αναβολές και τις ακυρώσεις εκδηλώσεων και το κόστος που έχουν τόσο οι διοργανώτριες εταιρείες, αλλά και οι χώροι που φιλοξενούν εκθέσεις.

Σε όλο τον κόσμο έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 500 διεθνείς εκθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους, όπως επισημαίνει ο Kai Hattendorf CEO της UFI.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UFI οι εντολές που έχουν ήδη μείνει στον αέρα υπολογίζονται ήδη στα 23 δισεκατομμύρια ευρώ διεθνώς. Από αυτά υπολογίζεται ότι τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ είναι στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και τα 9,7 δισεκατομμύρια επιβαρύνουν την οικονομία της Ευρώπης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ακυρώσεις των εκθέσεων συνεχίζονται, αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Ο κλάδος των εκθέσεων υπολογίζεται πως κάνει τζίρο μηνιαίως σε παγκόσμια βάση 22,9 δισεκατομμύρια ευρώ κατά μέσο όρο και προσφέρει 270.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. Με βάση αυτά τα στατιστικά και τις εκθέσεις που δεν πραγματοποιούνται έχουν ήδη χαθεί για φέτος 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ με την Ασία να έχει πληγεί περισσότερο, καθώς εκεί οι απώλειες ανέρχονται σε περισσότερα από 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην Ευρώπη όπου το κύμα αναβολών και ακυρώσεων είναι σε εξέλιξη οι ζημιές έχουν ανέλθει στα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Εκτιμήσεις βρίσκονται από τον UFI σε εξέλιξη και για άλλες περιοχές.  

Πολλές από τις εκθέσεις που δεν πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα έχουν αναβληθεί για το επόμενο διάστημα. Αυτό ενδεχομένως θα βοηθήσει να περιοριστούν οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες του φαινομένου. Ωστόσο ακόμη και η αναβολή μιας έκθεσης έχει άμεσες συνέπειες, καθώς καθυστερούνται προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις και συμφωνίες που θα είχαν αντίκτυπο στα έσοδα των επιχειρήσεων.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό και θέτει σε κίνδυνο κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι επαγγελματικές εκθέσεις παίζουν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και για τον λόγο αυτό η UFI καλεί τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν τις εκθέσεις, οι οποίες μετρούν ήδη σοβαρές απώλειες, προκειμένου να καταφέρουν να συνεχίσουν να επιτελούν επιτυχώς τον ρόλο τους και στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας