Mε αφορμή τη συνάντηση εργασίας του ΣΕΤΕ με παραγωγικούς φορείς στην Κρήτη, η εταιρεία Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία ΑΕ παρουσίασε το πρότυπο We do local στα μέλη του Συνδέσμου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το πρότυπο We do local και πως αυτό συμβάλει στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας μέσω της αλληλεπίδρασης με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες, συνθέτοντας έτσι ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το στίγμα για την βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προτύπου We do local τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη φάρμα Agreco, του ομίλου ξενοδοχείων της Grecotel – ιδρυτικού μέλους του We do local, που στόχο έχει να αναδείξει την αγροδιατροφική ζωή του νησιού στους επισκέπτες του.

Τα μέλη του ΣΕΤΕ περιηγήθηκαν από τον κ.Καλαϊτζιδάκη- operator manager της Grecotel, σε μια ολιστική γαστρονομική και ανθρώπινη εμπειρία της Κρήτης παρουσιάζοντας τους με έναν μοναδικό τρόπο πως μια ξενοδοχειακή μονάδα της Ελλάδας, μπορεί να διασυνδεθεί με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη του Συνδέσμου να επισκεφθούν μέσα στη φάρμα της Agreco, τον νερόμυλο, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις στο μεν υπόγειο την περιστροφή της ρόδας από το ορμητικό νερό, στο δε ισόγειο την αντίστοιχη της μυλόπετρας που αλέθει το σιτάρι.

Είδαν τις νοικοκυρές να ζυμώνουν ψωμιά, που θα μπουν στο ξυλόφουρνο για να ψηθούν. Επισκέφθηκαν το πατητήρι, όπου οι επισκέπτες μπορούν συμμετάσχουν στο πάτημα των σταφυλιών ενώ περιηγήθηκαν στη φάρμα ανάμεσα στο βοτανικό και στο μίνι ζωολογικό κήπο.

Η περιήγηση τελείωσε με ένα κρητικό κέρασμα κάτω από την παχιά σκιά της πέργολας με θέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας