Το «Heraklion Gastronomy 2018» μία πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ξεκινά την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 14, μπροστά από το φρούριο του Κούλε.
Στο πλαίσιο της 4ήμερης διοργάνωσης, σεφ αλλά και μάγειροι αλλά και γυναικείοι συνεταιρισμοί, θα δείξουν συνταγές και θα προσφέρουν τα πιάτα τους- φτιαγμένα με προϊόντα της κρητικής γης– στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της πόλης. Ειδικοί θα μιλήσουν στο πλαίσιο επιστημονικής συνάντησης για το λάδι, το κρασί και το παξιμάδι ενώ θα διοργανωθούν και όμορφες μουσικές βραδιές.
Παράλληλα παραγωγοί κρητικών προϊόντων, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και της εστίασης και του ξενοδοχειακού τομέα πρόκειται να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή διοργάνωση που στόχο έχει να γίνει θεσμός.
Οι φορείς που έχουν δραστηριοποιηθεί είναι: Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης Πρακτόρων.
Επίσης το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, We do local.