Το 16ο Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου άνοιξε τις πύλες του στο Ζάππειο με το θέμα της πρώτης ημέρας να είναι «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» και το πρόγραμμα για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου να διαμορφώνεται ως εξής:
–Άνοιγμα συνεδρίου – Γενικός Διευθυντής Mact Media Group κ. Γιώργος Καραχρήστος.
-Χαιρετισμός από Πρόεδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη
-Χαιρετισμοί
– Εισήγηση:
- Υπεύθυνος Oργανωτικής Yποστήριξης της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Πέτρου.
- Ομιλία από Υπουργείο Τουρισμού.
- Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Μπόσκου με θέμα: Συστατικά της Ελληνικής κουζίνας με διατροφή προστιθέμενης αξίας.
- Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπουτίνας .
- Προέδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.
- Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Μουράσης.
- ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος , Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας – Δικαιολογίας NEW YORK GOLLEGE, Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Μεσογειακή Διατροφή στα εστιατόρια της Μεσογείου κ. Νίκος Κατσαρός.
- κ. Τριαντάφυλλος Πετκανόπουλος.
- DR Προέδρος Ελληνικού ICOMOS κ. Αθανάσιος Νακάσης με θέμα: διατροφή στην αρχαιότητα.
- Γενική Γραμματέας ΠΕΤΕΤ κα. Μαρίνα Πούλιου.
- ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Θεοφάνης Γεωργόπουλος.
- Διευθυντής Ένωσης Νέοι Αγρότες κ. Σωτήρης Κουτσομήτρος .
- Προέδρος Επιμελητήριου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης.
- Προέδρος Επιμελητήριου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης.
- Οικονομολόγος κ. Παντελής Σκαρλάτος με θέμα : Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων .
- Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Θανάσης Περδικάρης.