“Η εικόνα σε σχέση με το 2021 είναι πολύ καλύτερη, αλλά έχουμε πάντα στο μυαλό μας τη σύγκριση με το 2019. Διανύουμε μια μεταβατική χρονική περίοδο μέχρι να φτάσουμε στον Μάιο, με αυξημένες προκρατήσεις θέσεων που ευχόμαστε να εξελιχθούν σε πραγματικές κρατήσεις. Την ίδια στιγμή, το ρωσο- ουκρανικό ζήτημα προκαλεί στασιμότητα στις προσδοκώμενες ροές από τις δύο συγκεκριμένες εθνικότητες, ενώ πολύ σημαντική εξέλιξη είναι η προσέλκυση επισκεπτών από τις ΗΠΑ με 14 απευθείας πτήσεις, κυρίως για την Αθήνα, όσο και για ορισμένα νησιά”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, σε συνέντευξή του στον Alpha Radio 989, όταν ρωτήθηκε για τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τη θερινή τουριστική περίοδο του 2022.

“Η αρχή της σεζόν είναι το ήμισυ του παντός διότι εάν είναι καλή, μπορεί να δώσει κατάλληλη ώθηση ώστε να εξελιχθεί καλύτερα και στη συνέχεια”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Οι οιωνοί είναι θετικοί διότι έχουν αυξηθεί οι προγραμματισμένες θέσεις των τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών για την Ελλάδα, αλλά σαφέστερη εικόνα για τις κρατήσεις θα έχουμε προς τα τέλη Μαρτίου, οπότε και αναμένουμε να υποχωρήσουν σημαντικά τα κρούσματα.

Αρκεί να γίνουν και οι σωστές κινήσεις, για αυτό βρισκόμαστε σε διάλογο με το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες”, εξήγησε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ.

Όπως είπε ο κ. Τάσιος, θα συνεχιστούν οι διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή. Η Βόρεια Ελλάδα από τη μια πλευρά εξαρτάται σημαντικά από τον οδικό τουρισμό και άρα προετοιμάζεται να υποδεχθεί (εκτός απροόπτου) τις σημαντικές ροές που αναμένει από τα Βαλκάνια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη και μέρος του Ιονίου από την άλλη πλευρά είναι ανάμεσα στις νησιωτικές περιοχές που προβλέπεται να αποκτήσουν καλύτερη κινητικότητα λόγω τσάρτερ, ήδη από την άνοιξη, με βάση τις συμφωνίες που έχουν γίνει ανάμεσα σε ξενοδοχεία και tour operators του εξωτερικού.

“Με τιμές του 2019 βέβαια”, υπογράμμισε “και ας έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων σε ποσοστό 20% έως 30%. Το ενεργειακό εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα για τη λειτουργία των μονάδων και είναι αναγκαίες οι κατάλληλες κινήσεις για την ανακούφισή τους, καθώς προέρχονται από δύο χρονιές με ζημιές λόγω πανδημίας “.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας