Τα κρασιά του Αιγαίου θα παρουσιαστούν στο αθηναϊκό κοινό σε εκδήλωση γευσιγνωσίας , την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οινοποιεία των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, διεξάγεται με ελεύθερη είσοδο, 14:00 έως 20:00 για τους οινόφιλους και 12:00 έως 14:00 αποκλειστικά για επαγγελματίες ενώ θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. Επιπλέον, συμμετέχουν οινοποιεία που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα, με λευκούς οίνους, που όντως υπερτερούν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρών και των ερυθρωπών.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Στα πλαίσια της γευσιγνωσίας θα λάβουν χώρα δύο ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις:
- ένα εργαστήριο για γλυκά κρασιά
- μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «κρασί και ψάρι», όπου θα εξεταστεί κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για «αρμονία στη γεύση» μεταξύ συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, ανάλογα με το γευστικό προφίλ του καθενός και πώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο περαιτέρω προώθησης για τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά.
Τα οινοποιία που θα παρουσιαστούν
Στα «Κρασιά του Αιγαίου» θα παρουσιάζονται κρασιά από 12 νησιά (Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Ρόδο, Τήνο και Χίο) και τα εξής 29 οινοποιεία, μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα:
- Αμπελώνες Αφιανέ
- Αμπελώνες Βαπτιστή
- Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου
- Αριούσιος Οινοποιητική
- Asteras Winery
- Artemis Karamolegos Winery
- Avantis Santorini
- Cair Rhodes
- Canava Roussos
- ΕΟΣ Σάμου
- Kάναβα Χρυσού-Τσέλεπου
- Κτήμα Μωραΐτη
- Κτήμα Χατζηγεωργίου
- Limnos Organic Wines
- Μεθυμναίος Οίνος
- Milos Cave Winery Kostantakis
- Monte Cherchi
- Μπουτάρη Οινοποιητική
- Νόπερα Οινοποιητική
- Οινοποιείο Βακάκη
- Οινοποιείο Βενετσάνου
- Οινοποιείο Γκαράλη
- Οινοποιείο Μάναλη
- Οινοποιείο Χατζηδάκη
- Οινοποιία Γαβαλά
- Οινοποιία Τσαντίρη
- Οινοφόρος Λέσβου
- Santo Wines
- Vassaltis Vineyards