Εστιατορικά concept
WINNERS ΑΘΗΝΑ
Η αναδυόμενη τάση του vegan συναντάται ολοένα και συχνότερα και στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Μια από τις πλέον πρόσφατες εισόδους σε αυτή είναι και το Winners, που εδρεύει στο άρτι ανακαινισμένο ξενοδοχείο Niki Athens. Εκεί προωθείται αποκλειστικά ένα vegan γευστικό σενάριο, όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες και τις χειροποίητες παρασκευές. Ξεχωρίζουν τα mac & cheese με μπέικον καρύδας και σάλτσα κρεμώδους τυριού από καρύδια και αμύγδαλο, το φυτικό μπιφτέκι της Beyond Meat, καθώς επίσης τα pancakes από πολέντα σε πικάντικο ραγού ντομάτας. Εστιατορικά concept
ΔΕΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα Δέκα Τραπέζια αποτελούν τη νέα γαστρονομική πρόταση του Μάνου Παπουτσάκη και του Γιάννη Παπαδογιαννάκη, οι οποίοι δημιούργησαν έναν λιτό όσο και μινιμαλιστικό χώρο. Η κουζίνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ποιοτικό κι ιδιαίτερο φαγητό, έτσι όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τη φιλοσοφία του μεζέ, χωρίς περιορισμούς εντοπιότητας και γαστρονομικής παράδοσης. Στα συνολικά δέκα τραπέζια του ομώνυμου εστιατορίου θα γευτείτε από σφακιανή πίτα και καπνιστή ρέγκα με λουκάνικο Τζουμαγιάς, μέχρι κοκκάρι και χταπόδι στιφάδο.
YECHEF ΑΘΗΝΑ
Μπορούν άραγε 9 -όλα κι όλα- πιάτα σε ένα μικρό μαγαζί χαμηλά στην οδό Κολοκοτρώνη να δικαιολογήσουν την απόλυτη πρόταση ποιοτικού -γρήγορου- φαγητού στο κέντρο της πόλης; Κι όμως, μπορούν, όταν έχουν δημιουργηθεί με μεράκι, αγάπη, γνώση κι ακρίβεια από τον σεφ Hλία Σκουλά και την ομάδα του. Η πρόταση του YECHEF περιλαμβάνει Burger Harakiri, Chicken from Space, War Dog, Su Zu Ka ki, πατάτες poutine, Τούρκικο, Green & Yellow dumplings, Blue Corn Chicken Tacos και αργεντίνικη μπριζόλα Bondiola. Εστιατορικά concept
HUNGRY BILL’S ΜΕΛΙΣΣΙΑ
Μια πρόταση που αναμειγνύει σε προσεκτικές δόσεις το burger house και το bar ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του στα Μελίσσια. Πρόκειται για το Hungry Bill’s, στο μενού του οποίου ξεχωρίζουν το Ripper με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια κατσικίσιο τυρί, truffle parmesan mayo αλλά και το Dardy mate με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γουακαμόλε, τσιπς τορτίγιας, ντομάτα, τσένταρ, ψητή πιπεριά κ.ά.
THRIA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η έννοια της γαστρονομίας και των γευστικών εκπλήξεων αποκτά υπόσταση και ξεχωριστό νόημα στο εστιατόριο Thria. Για παράδειγμα, ζουμερή σφυρίδα με βουτυράτη σάλτσα μανταρινιού, χόρτα σε ζωμό σφυρίδας και μοσχολέμονου κ.ά.
ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΑΤΡΑ
Η οικογένεια Παπαγιαννόπουλου προχώρησε πρόσφατα στο νέο της επιχειρηματικό εγχείρημα: το εστιατόριο Συναγωγή, έναν καλαίσθητο χώρο με κουζίνα που κινείται σε έντονα δημιουργικούς τόνους.
ΤΟ ΡΕΒΙΘΙ Κουκάκι
Το Ρεβίθι, ένα καινούριο Falafel bar, άνοιξε τις πόρτες του στο Κουκάκι. Προσφέρει φαλάφελ σε 4 παραλλαγές (πίτα, μερίδα, burger ή στο super pocket falafel), με ολόφρεσκα υλικά και προσωπική φροντίδα.