Τα «φρέσκα» εστιατορικά concept στη χώρα μας
SAMURAI ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όσοι αγαπούν την κρεοφαγία, μα ταυτόχρονα αναζητούν τις ασιατικές γεύσεις, δεν χρειάζεται -πλέον- να μπαίνουν σε δίλημμα, καθώς μπορούν να απολαμβάνουν ταυτόχρονα τις δύο διαφορετικές κουζίνες. Πού; Μα, στο Samurai Premium Steak House & Asian Cuisine, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μενού του εστιατορίου είναι γεμάτο γευστικούς… πειρασμούς, ενώ ξεχωριστή βαρύτητα έχει δοθεί στην ανάδειξη των πρώτων υλών, καθώς τα πιάτα διαπνέονται από τη φιλοσοφία της κουζίνας Kaiseki, η οποία με τη σειρά της δίνει έμφαση στην εποχικότητα των συστατικών. εστιατορικά concept
MONASTIRI ΠΑΡΟΣ
Μια γκάμα από μαγειρευτά και ψητά, γευστικές ποικιλίες, φρέσκιες σαλάτες, σάντουιτς και γλυκά περιλαμβάνει το μενού του Cafe-Εστιατορίου, Monastiri, το οποίο βρίσκεται στην ειδυλλιακή παραλία Μοναστήρι της Πάρου. Μέσα σε φοίνικες, σκιερά αλμυρίκια και πικροδάφνες, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα μενού που «παντρεύει» αρμονικά τα τοπικά προϊόντα με στοιχεία Ασιατικής κουζίνας, σε πιάτα fusion καλοκαιρινά. Παράλληλα, τα δροσερά ποτά μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά μια ημέρα με κολύμπι κι ηλιοθεραπεία. εστιατορικά concept
B FOR BURGER ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως τη νέα τάση για το street food, μια ομάδα που διακρίνεται από αγάπη κι ενδιαφέρον για τα burgers επέλεξε να δημιουργήσει έναν μικρό χώρο στο Παγκράτι. Ο λόγος για το B For Burger, το οποίο επαίρεται για τα φρέσκα, χειροποίητα burgers του, τα οποία φτιάχνονται καθημερινά με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Στα hit του Β For Burger είναι το αφράτο ψωμάκι μπριός, οι συνοδευτικές σος κι οι πίκλες.
ROLL & ROLL SOUVLAKI ΑΘΗΝΑ
Σουβλάκι… αλλιώς και με έντονα στοιχεία new age γευστικής προσέγγισης υπόσχεται το Roll & Roll Souvlaki, το οποίο προ ημερών εγκαινίασε το νέο κατάστημα στο κέντρο της πρωτεύουσας, έπειτα από την πετυχημένη παρουσία του στη Βούλα. Το Roll & Roll Souvlaki επιχειρεί μια ποιοτική προσέγγιση στο σουβλάκι, με ποικιλία από χειροποίητα καλαμάκια που φτιάχνονται από φρέσκο κρέας, καθώς επίσης κι ιδιαίτερες προτάσεις σε τυλιχτά. Στα must του μενού, οι τηγανητές πατάτες με τη χειροποίητη σάλτσα τρούφας! εστιατορικά concept
Pizza Dal Professore ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Στην Στοά Μπολάνη, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, εκεί όπου έχει αναδυθεί μια από τις καινούριες πιάτσες της πόλης, εγκαινίασε τη λειτουργία του η πίτσα… εκδοχή του εστιατορίου Dal Professore, που εδρεύει στο Μαρούσι. Εστιάζει σε οβάλ σχήματος πίτσα με χρήση εξαιρετικής ποιότητας toppings.
Ψάρι-Ψάρι ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι θαλασσινές γεύσεις του Αιγαίου… μετακόμισαν στην Αγία Παρασκευή, φιλοδοξώντας να καταστεί το «Ψάρι-Ψάρι» το καινούριο στέκι ψαροφαγίας της πόλης. Βαρύτητα δίνεται στο φρέσκο ψάρι, ενώ στα ατού του συγκαταλέγονται κι οι μακαρονάδες θαλασσινών.
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη ΘΗΣΕΙΟ
Αλλαντικά, τυριά, πίτες και μαγειρευτά βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη μιας νέας γευστικής πρότασης στο κέντρο της πόλης. Εκεί θα απολαύσετε ιδιαίτερες όσο κι ακαταμάχητες γευστικές προτάσεις.
DELTA RESTAURANT ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Μια εντελώς διαφορετική… νότα στο dining προσφέρει το Delta Restaurant, που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συγκεκριμένα, στο πιο ψηλό σημείο του κτηρίου της Λυρικής, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει δημιουργήσει ένα μενού που βασίζεται σε σύγχρονες ελληνικές γεύσεις. Ενδεχομένως, η βασική ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει το Delta Restaurant να είναι το γεγονός ότι λειτουργεί μόνο κάθε Κυριακή, ποντάροντας σημαντικά στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του εστιατορικού κοινού για brunch, και συνεχίζοντας με a la cart menu, που προσφέρει ποικιλία από μεσογειακές γεύσεις. εστιατορικά concept
ΤΟ ΛΟΚΑΛΙΑΘΗΝΑ
Ο χώρος που φιλοξενούσε τον πάλαι ποτέ εμβληματικό κινηματογράφο Cine Ψυρρή στεγάζει -πλέον- Το Λοκάλι, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σύγχρονη εκδοχή ελληνικής παμπ. Κι αυτό, καθώς σερβίρει από specialty καφέδες μέχρι κοκτέιλ, επιλεγμένα κρασιά κι αποστάγματα της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς σκηνής, τα οποία συνοδεύουν ιδιαίτερα ευφάνταστες γευστικές προτάσεις, όπως είναι οι αλμυροί λουκουμάδες μπακαλιάρου, τα χοτ ντογκ προβατίνας, οι γίγαντες τουρσί, η ψητή κρέμα τριαντάφυλλο, οι τηγανητές μπάμιες κ.ά. εστιατορικά concept