Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Μπρατάκο είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε το Εθνικό Σχέδιο για την Ανάκαμψη και την Ανθεκτικότητα της οικονομίας και η συμβολή των πόρων του Ταμείου στην περαιτέρω ανάπτυξη, τόσο του τουριστικού προϊόντος, όσο και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δημιουργεί ένα ευρύ πεδίο ευκαιριών, για την υλοποίηση σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, στη μείωση της εποχικότητας και στην αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Μπρατάκος υπογράμμισε τη σημασία της ορθολογικής κατεύθυνσης των κεφαλαίων από το ταμείο Ανάκαμψης αλλά και από τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα οδηγήσει στην αλλαγή του τοπίου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. «Η υψηλή εξάρτηση των νησιωτικών επιχειρήσεων από τους εποχικούς τουρίστες του εξωτερικού, αποτελεί μία γενική πηγή ρίσκου. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, που ως τώρα αδυνατούσαν να συμμετέχουν σε αντίστοιχες επενδύσεις αναβάθμισης υποδομών και υπηρεσιών.

Τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και οι επενδύσεις που προωθούνται από τον νέο Αναπτυξιακό, μπορούν να αλλάξουν δραστικά το πεδίο. Η έμφαση που δίνεται τόσο στον παραδοσιακό, όσο και στον εναλλακτικό τουρισμό, θα δώσει χώρο στην δημιουργία, διεύρυνση και ανάπτυξη περισσότερων επιχειρήσεων. Σε συνδυασμό με τις fast track διαδικασίες και το καθεστώς φοροαπαλλαγών που προβλέπει, δημιουργεί ένα νέο τοπίο δυνατοτήτων για την ευδοκίμηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.»

Ο Υπουργός Τουρισμού έχει ήδη υπογράψει τεχνικά δελτία ύψους 320.000.000€ προερχόμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Η αύξηση του τουρισμού και η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας» τόνισε ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι «οι στρατηγικές συνεργασίες μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα αναβαθμίσουν ταυτόχρονα και το ελληνικό “επιχειρείν”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας