Στο Best Cook Festival Izmir 2018 τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Σμύρνη το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018.
Το νησί της Σάμου έδωσε δυναμικά το «παρών» με τον executive chef Ασλάνη Παντερλή. Παρουσίασε μία συνταγή που περιελάμβανε το πολυβραβευμένο κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, με στοιχεία δημιουργικής κουζίνας και αντλώντας έμπνευση από την πατροπαράδοτη για τη Σάμο χρήση του «μοσχάτου» κρασιού στο μαγείρεμα.
Η συνταγή αποτελείται από αρνί παϊδάκι γαλλικής κοπής, σιγομαγειρεμένο σε Samos Vin Doux, συνοδευόμενο από κροκέτα μουσακά, πανακότα από σαμιώτικο τυρί και ζελέ από παντζάρι.
Το γαστρονομικό αυτό φεστιβάλ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όχι μόνο Τούρκων αλλά και διεθνών εκπροσώπων του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις γεύσεις και τα αρώματα των σαμιώτικων οίνων.
Η σαμιακή συμμετοχή στο φεστιβάλ γαστρονομίας της Σμύρνης ήταν η μοναδική από την Ελλάδα και κέντρισε το ενδιαφέρον των chef που συμμετείχαν αλλά και του πολυάριθμου κοινού.
Τα τοπικά προϊόντα της Σάμου, η γνώση της γαστρονομικής τέχνης και οι μικρασιατικές καταβολές που έχουν επηρεάσει την «ταυτότητα» της ελληνικής κουζίνας, συντέλεσαν στο να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή της Σάμου στο φεστιβάλ.