Tο Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετέχει στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου που ολοκληρώνεται Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο παρουσιάζοντας τον Γαστρονομικό χάρτη της Εύβοιας και της Σκύρου.
Πιο αναλυτικά η διοίκηση και η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη παρουσίασαν τον Γαστρονομικό Χάρτη της Εύβοιας και της Σκύρου ένα ιδιαίτερο βιβλίο που δημιούργησε το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με την κ. Σίσσυ Νίκα και που αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό γαστρονομίας και τουρισμού για τον τόπο μας, παρουσίασαν η διοίκηση και η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, στο 16ο Συνέδριο «Η Ευρώπη των γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία».
Σχετικά με το16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου
Το Συνέδριο, που άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου φιλοξενεί φέτος μια γεωγραφικά διάχυτη παρουσίαση των ειδικών κυρίως τοπικά πιστοποιημένων Ελληνικών προϊόντων, των τοπικών εδεσμάτων και όλων των ποτών και βέβαια την μεγάλη γκάμα των Ελληνικών κρασιών.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπάρχει ειδική αναφορά και παρουσίαση όλων των στοιχείων της Μεσογειακής διατροφής, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει την υγεία και την μακροζωία, αλλά και τοπικών διατροφικών συνηθειών και προγραμμάτων, που θα συνδυαστεί με παρουσιάσεις με την προβολή και προώθηση διατροφικών προϊόντων, ποτών και εδεσμάτων με την ανάδειξη του Ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε αναπτυσσόμενη ειδική – εναλλακτική μορφή και στηρίζεται στο πλαίσιο της πολιτικής τουρισμού 365 ημερών.