Οι ομιλητές κατά την 4η ημέρα του εξειδικευμένου θεματικού event Beer & Spirits Show, στην έκθεση HoReCa 2019, αναφέρθηκαν και παρουσίασαν τεχνικές που αφορούν τον χώρο των bars.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στις τεχνικές με τις οποίες οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των μπαρ, των ξενοδοχείων, αλλά και της εστίασης που δημιουργούν και σερβίρουν ποτά, θα είναι σε θέση να βελτιώσουν έτη περαιτέρω την αρτιότητα της τελικής γεύσης που σερβίρουν στους πελάτες τους.
Σύμφωνα με τον μπάρμαν Δημήτρη Παπαϊωάννου από το The Bar Lab:
«Κατ’ αυτό τον τρόπο θα είστε σε θέση να ξεχωρίσετε δημιουργικά και γευστικά και να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας σερβίροντάς τους άρτια ποτά, δίνοντας το στίγμα της εξειδικευμένης γνώσης που διαθέτετε, αλλά και των τεχνικών που χρησιμοποιείτε. Αποτελεί δε αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τελευταία υπάρχει ένας δημιουργικός οργασμός στον τομέα της δημιουργίας ποτών, με νέα υλικά, φρέσκιες γεύσεις, εξαιρετικές πρώτες ύλες και πρωτοποριακές τεχνικές στις οποίες και εμβαθύνουν ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες μπάρμαν. Βέβαια, την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζει και ο αυξημένος βαθμός τριβής και γνώσης από μέρους των ίδιων των πελατών».
Διαγωνισμός Classic Cocktail
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και ο 24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Classic Cocktail όπου αναδείχθηκαν οι εξής: Άγγελος Πάκιος (1η θέση), Γιώργος Χρόνης (2η θέση), Μαρία Βαγενά (3η θέση) και επίσης απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία: Αγνή Κεφαλά (Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου), Κωνσταντίνος Αθανασίου (Βραβείο τεχνικής κατάρτισης), Ντίνα Νικολίτση (Βραβείο γαρνιτούρας).