Στην 8η Γενική Συνέλευση Ξ.Ε.Ε., βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και το project Ελληνικό Πρωινό.

Με πρωτοφανή συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε η 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στη HORECA 2019.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων από όλη τη χώρα.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός αναφέρθηκε στο όραμα και τη στρατηγική του ΞΕΕ, υπογραμμίζοντας πως «το να κρατήσουμε ψηλά τον ελληνικό Τουρισμό είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας».

Αγκάθι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου αναφέρθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων τονίζοντας πως πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν το αρνητικό αποτύπωμα τους στην κοινωνία «όταν αυτή η δραστηριότητα μένει ανεξέλεγκτη». Επίσης ανακοίνωσε ότι δημιουργείται για πρώτη φορά το πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης start ups του Τουρισμού στην Ελλάδα, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά η νεοφυής επιχειρηματικότητα που ασχολείται με τον Τουρισμό με τους ξενοδόχους…

Το 2019 έτος εξωστρέφειας για το «Ελληνικό Πρωινό»

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βασιλικός, «το 2019 θα είναι έτος εξωστρέφειας για το “Ελληνικό Πρωινό”, καθώς το Επιμελητήριο επενδύει στην προβολή του προγράμματος μέσω τόσο στοχευμένων ενεργειών, όσο και του νέου site του ΞΕΕ». Παράλληλα, ο πρόεδρος σημείωσε πως ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, του επιστημονικού ερευνητικού βραχίονα του ΞΕΕ. Μάλιστα, τους νέους άξονες του ΙΤΕΠ για το 2019 παρουσίασε ο νέος επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Πετάκος.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο γεν. γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος. Στο χαιρετισμό του τόσο ο κ. Ρέτσος, όσο και ο κ. Τάσιος δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην υπερφορολόγηση στον Τουρισμό, που αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα του κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας