ΣΕΒΕΚ: Πρόταση δράσεων για προώθηση χοιρινού και κοτόπουλου

Πρόταση προγράμματος δράσεων για προώθηση προϊόντων από χοιρινό και κοτόπουλο, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο ΣΕΒΕΚ.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 κατέθεσε προτάσεις για ενημέρωση και προώθηση Μεταποιημένων Προϊόντων Ποιότητας, Παρασκευασμάτων και Προϊόντων με βάση το χοιρινό και το κοτόπουλο, στην Ελλάδα και Γερμανία, τριετούς διάρκειας, με τον διακριτικό τίτλο «EU – MEAT».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 1εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει στοχευόμενες δράσεις ενημέρωσης, προβολής, προώθησης καθώς και εκπαίδευση ειδικών κοινών, ενώ η συμμετοχή του ΣΕΒΕΚ θα καλυφθεί από έκτακτες συνδρομές των Επιχειρήσεων – Μελών του που θα υποστηρίξουν τη διεύρυνση της υφιστάμενης τοποθέτησης των ποιοτικών τους προϊόντων στις εν λόγω αγορές.

Συγκεκριμένα, στα προϊόντα που θα προβληθούν περιλαμβάνονται τα ωμά προϊόντα από κρέας, καθώς και εκείνα που έχουν υποστεί μερική θερμική επεξεργασία, όπως τα παναρισμένα και μαριναρισμένα (σουβλάκια, γύρος, μπιφτέκια, ρολό, παναρισμένα σνίτσελ, «νάγκετς» και άλλα συναφή προϊόντα).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαδικασία προβλέπει ότι μέχρι το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όλων των προτάσεων που έχουν υποβληθεί και οι ανακοινώσεις για τα προγράμματα που τελικώς γίνονται αποδεκτά, αναμένονται τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας