Ολοκληρώθηκε μια σημαντική εκπαιδευτική δράση για το κρασί, αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου. Η δράση έλαβε χώρα στο Κτήμα Ζαχαριουδάκη και είχε στόχο την ενίσχυση της εκπαίδευσης και στην βέλτιστη κατάρτιση των εργαζομένων της εστίασης και του τουρισμού σε θέματα που αφορούν το Κρητικό κρασί, καθώς και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία του με τον τελικό καταναλωτή.
Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης και η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου, με κοινό στόχο την προβολή και περαιτέρω ανάδειξη του Κρητικού κρασιού, συγχρηματοδότησαν το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν δωρεάν τον πρώτο κύκλο σπουδών της εταιρείας οινικής εκπαίδευσης Genius in Gastronomy, το “Genius Wine Step”, που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να λάβουν εκπαίδευση Sommelier.
Το Genius Wine Step Course είναι μια εμπλουτισμένη, απόλυτα εξειδικευμένη θεματική ενότητα 18 ωρών και αποτελεί το πρώτο βήμα για κάποιον που επιθυμεί να γίνει οινοχόος/ sommelier. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, επαγγελματίες της αγοράς της εστίασης μπορούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στον μαγικό κόσμο του κρασιού και να αναβαθμίσουν τη δουλειά τους, προσφέροντας άρτιες υπηρεσίες. Οι συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα αξιόλογο επίπεδο οινικής εξοικείωσης, απαραίτητο για την κατανόηση ενός κλάδου που εξελίσσεται και αναβαθμίζεται συνεχώς και τον τίτλο «Junior Sommelier» ή «Wine Connoisseur».
Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ όσοι το επιθυμούσαν έδωσαν εξετάσεις προκειμένου να πάρουν την πιστοποίηση για την βαθμίδα Junior Sommelier, από τον αγγλικό φορέα NOCN GROUP.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας