Μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο συμμετέχουν σε μια πρωτοβουλία μείωσης της σπατάλης φαγητού, η οποία περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό των μενού για να αποτρέψει την κατάληξη του φαγητού στα σκουπίδια.
Περίπου δέκα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ που διοικούνται από ομίλους όπως η Hilton, η Hyatt και η Marriott, θα συμμετάσχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα 12 εβδομάδων για να μειώσουν τη σπατάλη φαγητού στον τομέα της φιλοξενίας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).
Φανταστείτε να καταργούνταν η σπατάλη φαγητού από κάθε μπουφέ πρωινού ή συνεδρίου στα ξενοδοχεία», είπε ο Πίτ Πίρσον, διευθυντής σε θέματα σπατάλης φαγητού στην οργάνωση WWF. Σύμφωνα με τον κ. Πίρσον, μερικοί από τους σεφ των ξενοδοχείων θέλουν να εξασφαλίσουν ότι τα μενού για συνεστιάσεις και μεγάλες εκδηλώσεις μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα άμα χρειαστεί και μέρος του περισσευόμενου φαγητού να ξαναχρησιμοποιηθεί για άλλα γεύματα.
Η πρωτοβουλία, που εγκαινιάσθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Αμερικανικών Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων μαζί με το Ίδρυμα Rockefeller, θα εστιαστεί στην εκπαίδευση προσωπικού και την ευαισθητοποίηση των πελατών.