F.S.: Με το πέρασμα του χρόνου έχετε παρατηρήσει σημαντικές μεταβολές στο επίπεδο του περιεχομένου της ζήτησης σε ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό που άπτεται της καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και φιλοξενίας;

Π.Μ.: Κοιτάξτε, θα ήταν ουτοπικό να ισχυριστούμε πως ο εξοπλισμός που απευθύνεται στις επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου έχει παραμείνει σταθερός και αμετάβλητος με το πέρασμα του χρόνου και δη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Βλέπετε, η ένταση της λειτουργίας, οι «εκρηκτικοί» ρυθμοί, η πρωτόγνωρη πίεση, η εξειδίκευση, η προσθήκη νέων γεύσεων και τάσεων, η εμφάνιση ολοένα και περισσότερων διεθνών κουζινών κ.ο.κ. συμβάλλουν στην ανάδυση καινούργιων απαιτήσεων εκ μέρους των επαγγελματιών, προκειμένου κι αυτοί με τη σειρά τους να ανταποκριθούν με επιτυχία, πληρότητα και ταχύτητα απέναντί τους.

Γι’ αυτό και υπάρχει έντονη διείσδυση και χρήση πληθώρας ηλεκτρονικών στον εξοπλισμό, προκειμένου αφενός να απλοποιείται η χρήση και αφετέρου να ικανοποιείται η αναγκαιότητα της διαχείρισης σύνθετων απαιτήσεων και χώρων λειτουργίας. Παράλληλα, δυναμική κρίνεται και η προσθήκη επαγγελματικού εξοπλισμού που στηρίζεται στη χρήση φυσικού αερίου έναντι του ηλεκτρισμού. Αρχικά, μπορεί να απαιτείται μια πρώτη επένδυση για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών προκειμένου να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο, σε βάθος χρόνου ωστόσο το εν λόγω κόστος καλύπτεται ελέω του σαφώς πιο φτηνού κόστους της χρήσης του φυσικού αερίου έναντι του ρεύματος.

Παναγιώτης Μωραΐτης: Εμπιστοσύνη στη γνώση, φροντίδα στο serviceΤην ίδια στιγμή, υπάρχει μια σειρά από θεωρίες σχετικά με το πιο νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα των πιάτων που παράγονται από φούρνους, ψησταριές, πλατό και γκριλ με φυσικό αέριο. Όσο για τον υπόλοιπο εξοπλισμό, όπως πλυντήρια, καφετιέρες, ψησταριές κ.ά., επιχειρείται να πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις και χαρακτηριστικά, στα οποία κυρίαρχο στοιχείο δεν είναι άλλο από την αξιοπιστία και την εν γένει αντοχή. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία παίζουν καίριας σημασίας ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία μιας επισιτιστικής επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν σε ένα έντονο όσο και «εχθρικό» περιβάλλον από απόψεως συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας.

F.S.: Το γεγονός του… αφιλόξενου τοπίου λειτουργίας εξοπλισμού, όπως είναι αυτό των επαγγελματικών κουζινών, κάνει ακόμη πιο σημαντικό τον ρόλο σας και μεγιστοποιεί τη σημασία της ποιότητας του προτεινόμενου εξοπλισμού;

Π.Μ.: Δίχως άλλο! Oι ελληνικές επιχειρήσεις που ανήκουν στις τάξεις του ΣΕΕΜΕ έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου την αξιοπιστία τους, την πληρότητα και την ποιότητα των προϊοντικών προτάσεών τους, τον υψηλό βαθμό κατάρτισης και εξειδίκευσης στο όλο αντικείμενο, τη γνώση και την εμπειρία τους στο επίπεδο της εγκατάστασης και του service, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι λύσεις εξοπλισμού τους πληρούν και τα πλέον αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας, όπως εξάλλου επιβάλλεται από μέρους διεθνών οργανισμών και ξένων χωρών στις οποίες τα μέλη μας πραγματοποιούν ολοένα και περισσότερες εξαγωγές και εγκαταστάσεις.

Ξέρετε, σήμερα, υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου μας όπου το 80% και πλέον του κύκλου εργασιών προέρχεται αποκλειστικά από τις εξαγωγές! Αυτό είναι δείγμα της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις επισιτισμού από χώρες του εξωτερικού, όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Σιγκαπούρη κ.ο.κ. Σε συνδυασμό πάντοτε με την κατάλληλη τιμολογιακή πολιτική!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας