Ο ιαματικός τουρισμός

Ο ιαματικός τουρισμός αναμένεται να είναι μέχρι το 2025 η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο –μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως ανέφερε ο πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και ΕΛΙΤΟΥΡ, Γιώργος Παττούλης κατά το χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής.

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα, 12-14 Οκτωβρίου με θέμα την «Επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης», συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπό την προεδρία του καθηγητή Δερματολογίας και προέδρου της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνου Κουσκούκη και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και παράγοντες του επιχειρηματικού και επενδυτικού τομέα της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο ιαματικός τουρισμός αναβαθμίζει τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες σε τόπους υγείας και ευεξίας ενώ στόχος των φορέων είναι να καθιερωθεί η Ελλάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα θερμαλιστικά κέντρα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, μέσα από την ομιλία του απεύθυνε κάλεσμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιμείνει ώστε, να μετατραπούν οι θερμαλιστικές περιοχές της χώρας και της ελληνικής περιφέρειας σε μια αλυσίδα πιστοποιημένων σημείων ιαματικού τουρισμού, που θα παροτρύνουν τον ταξιδιώτη να επαναλαμβάνει τις επισκέψεις στην Ελλάδα για την αναζωογόνηση και την υγεία του.

Ο κ. Πατούλης δεν παρέλειψε να τονίσει τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και κάλεσε την επίσημη πολιτεία, σε συστράτευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αξιοποίηση των 750 φυσικών μεταλλικών πηγών, με θεραπευτικές ιδιότητες. Ωστόσο σήμερα, όπως είπε, οι 696 από τις 750 πηγές της χώρας παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας