Την συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, συζήτησε η Ελλάδα στην τετραμερή που πραγματοποιείται στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συμφώνησαν πως η ανάληψη της από κοινού διοργάνωσης θα προωθήσει αρκετά την βαλκανική συνεργασία.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό η ιδέα ανήκει στον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενώ συγκεκριμενοποιήθηκε από τον Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος πρότεινε την κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα συναντήσει δύσκολους αντιπάλους, αφού για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης, ενώ η ομοσπονδία της Ιρλανδίας γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β. Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030.
Σημειώνεται ωστόσο ότι μέχρι σήμερα δύο είναι οι βεβαιωμένες υποψηφιότητες: η μία από τις Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, και η άλλη από τις Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία ενώ υπάρχουν και άλλες που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της σκέψης και των ζυμώσεων: της Αγγλίας με την Σκοτία, την Ουαλία, την Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία. Της Ισπανίας με την Πορτογαλία. Του Καμερούν. Της Αιγύπτου. Της Νότιας Κορέας με τη Βόρεια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα.
Θεωρητικώς για το Μουντιάλ του 2030, το οποίο θα γιορτάζει την συμπλήρωση 100 χρόνων από το πρώτο Μουντιάλ, έχουν προβάδισμα οι ευρωπαϊκές υποψηφιότητες, διότι θα έχει προηγηθεί το Μουντιάλ 2026 στην Αμερική (Καναδάς, Μεξικό, ΗΠΑ) και αυτό του 2022 στην Ασία (Κατάρ). Χοντρικά, όλα κρίνονται στο διάστημα της επόμενης τριετίας, δηλαδή όσο θα σχηματίζονται οι υποψηφιότητες, πριν από την τελική επιλογή, η οποία θα γίνει στο FIFA Congress του 2022 στο Κατάρ.