Το Food Safety Conference 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Domotel Kastri την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Food Safety Conference 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Domotel Kastri την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Στο  4ο Food Safety Conference από το Plant της Boussias Communications, που αποτελεί την πλέον καθιερωμένη συνάντηση για την ασφάλεια τροφίμων και ποτών παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου (CEOs, γενικοί και τεχνικοί διευθυντές, τεχνολόγοι τροφίμων, διευθυντές ποιότητας, R&D, χημικοί μηχανικοί κ.ά.) για να ενημερωθούν και να συζητήσουν  τις κατευθύνσεις τις οποίες χρειάζεται να ακολουθεί η βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών για να ελαχιστοποιήσει την ανησυχία των καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια, την υγιεινή και την αυθεντικότητα των τροφίμων.

Οι ομιλίες κάλυψαν θέματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ασφάλεια τροφίμων, σημειώνεται ότι ο Sérgio Luis Potier Rodeia, keynote speaker του συνεδρίου και ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές της Ευρωπαϊκής Αρχής για τη Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να αναλύσει τους μηχανισμούς και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από την EFSA για τους σκοπούς της ανταλλαγής δεδομένων (όπως το αποθετήριο Zenodo), τα οποία υποστηρίζονται από μια συμφωνημένη ευρωπαϊκή ατζέντα αξιολόγησης κινδύνων. Η EFSA έχει στόχο την αξιολόγηση και επικοινωνία των κινδύνων που σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα, συμβάλλοντας στην ασφάλεια των τροφίμων για 500 εκατ. καταναλωτές της Ευρώπης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συνέδριο ολοκληρώθηκε με το Workshop της Charon Willis, Global Food Testing Business Development Manager της SGS, η οποία παρουσίασε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρουν οι εργαστηριακές δοκιμές στην ποιότητα, την ασφάλεια και την αυθεντικότητα των τροφίμων, εστιάζοντας στις τάσεις για την τεχνολογία Next Generation Sequencing (NGS) και παρόμοιες δοκιμές, που υποστηρίζουν την προστασία των καταναλωτών, των εμπορικών σημάτων και της εικόνας της βιομηχανίας τροφίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας