Συνεχίζεται ο Πρώτος γύρος του διαγωνισμού « MaziChef » για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019» που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019».
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος Αθήνας στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» όπου η κυρία Λίζα Μάτσα αναδείχθηκε νικήτρια παρουσιάζοντας ένα εκλέρ με γεύση ρυζόγαλο.
Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού συνεχίζεται την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων, ενώ τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:
- Λάζαρος Πολίτης: φιναλίστ Πάτρας (αλμυρό Εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη)
- Κωνσταντίνος Τσενικίδης : φιναλίστ Θεσσαλονίκης (εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)
- Λίζα Μάτσα: φιναλίστ Αθήνας (εκλέρ με γεύση ρυζόγαλο)
Σημειώνεται ότι ο τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, όπου οι 4 φιναλίστ θα παρουσιάσουν το ίδιο εκλέρ που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο ενώ όλα τα εκλέρ θα ετοιμαστούν εξ ολοκλήρου στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα από την Παρασκευή 15 έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού.
*Στην κεντρική φωτογραφία οι Σεφ Arnaud Bignon, Jean Marie Hoffmann, Νικόλας Νικολακόπουλος και η νικήτρια του περυσινού Διαγωνισμού MaziChef για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν Αγγελική Αγάθου.