Η Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019» διοργάνωσε τον διαγωνισμό «MaziChef» για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019», που διεξήχθη την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας.
Νικητής αναδείχθηκε ο Λάζαρος Πολίτης από την Πάτρα ο οποίος παρουσίασε ένα αλμυρό εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη, ενώ τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο chef Στέλιος Παρλίαρος, Ντίνα Νικολάου, Jean-Marie Hoffmann, και η Φιναλίστ του Διαγωνισμού 2018 για το «Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν», Χρυσούλα Σεβαστιάδου.
Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού συνεχίζεται το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 12:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής «Ευγένιος Ντελακρουά» στην Αθήνα και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων.
Ο τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, όπου οι 4 φιναλίστ θα παρουσιάσουν το ίδιο εκλέρ που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο, ενώ όλα τα εκλέρ θα ετοιμαστούν εξ ολοκλήρου στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα από την Παρασκευή 15 έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού.