Τα Artoza Masterclases και το Business Lab αναμένεται να είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα ξεχωρίσουν στην 16η ARTOZA, που άνοιξε τις πύλες της και από νωρίς το πρωί και υποδέχεται πλήθος κόσμου στο Metropolitan Expo.
Τα Masterclasses μπαίνουν στην 16η ARTOZA με 4 ιδιαίτερες παρουσιάσεις/επιδείξεις. Την αρχή κάνει ο Σείριος Καίσαρης από την ομώνυμη αρτοποιία στην Αρχαία Μεσσήνη, ο οποίος μας δείχνει πρωτότυπα σε γεύση αλλά και εμφάνιση ψωμιά του τοστ.
Ακολουθεί η Αγγελική Αγάθου, νικήτρια διαγωνισμού Le Meilleur Macaron Grec 2018, με το μακαρόν με ελληνικά φρούτα και ο Angelo Genoveze (ινστράκτορας της Accademia Pizzaioli) με τις τεχνικές και τα μυστικά για αυθεντική ιταλική πίτσα.
Τα Masterclasses κλείνει ο Βασίλης Παναγόπουλος (chef του «Pomegranate Wellness Spa Hotel» στη Χαλκιδική) και οι υφές σοκολάτας με παγωτό γιαούρτι.
Ιδιαίτερα πλούσιο είναι σήμερα και το Business Lab με πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια. Ειδικοί μιλούν για θέματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, όπως πωλήσεις με μέγιστο κέρδος, προτυποποίηση συνταγών και Food Cost, πωλήσεις σε millennials, εκπαίδευση προσωπικού, food lighting και στήσιμο πόστου καφέ. Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών, η οποία έχει και φέτος την δική της αυτόνομη παρουσία, έχει προγραμματίσει για σήμερα σεμινάρια γύρω από την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, τα σοκολατάκια πραλίνες και τις boulangerie.