μαρίνα Βουλιαγμένης

Η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης Α.Ε. με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση του απαράμιλλου φυσικού κάλλους του κόλπου της Βουλιαγμένης κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της μαρίνας, παρακολουθεί καθημερινά το αποτύπωμα των εργασιών.

Η διαρκής παρακολούθηση σε κάθε στάδιο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους εγνωσμένου κύρους Έλληνες μελετητές, οι οποίοι και διαμόρφωσαν τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις του έργου, σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν οριστεί.

Επιπρόσθετα, η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης Α.Ε. με τον Ανάδοχο Κατασκευής ΤΕΚΑΛ Α.Ε. συνεχίζει τη συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) και κατά τη φάση της κατασκευής των λιμενικών έργων.

Η εν λόγω συνεργασία εγκαινιάστηκε κατά την φάση σχεδιασμού και αδειοδότησης. Η συνεισφορά του κρατικού αυτού επιστημονικού Κέντρου Έρευνας υπήρξε καθοριστική για τη διαμόρφωση του περιβαλλοντικού πλαισίου βάσει του οποίου ολοκληρώθηκε η μελέτη και η αδειοδότηση του έργου.

Από την έναρξη των εργασιών πραγματοποιείται καθημερινή παρακολούθηση και λήψη δειγμάτων από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. που αφορούν την ποιότητα του θαλασσίου νερού σε θέσεις τόσο εντός, όσο και σε απόσταση από τον χώρο κατασκευής και τα οποία αναλύονται στα εργαστήριά του με τη συμβολή των εξειδικευμένων επιστημόνων που αποκλειστικά το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. διαθέτει.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των πιο πρόσφατων εργαστηριακών αποτελεσμάτων (23/6/2021) που αφορούν την προσωρινή θολερότητα, η Αστήρ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να τα δημοσιεύσει, πρακτική την οποία θα ακολουθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών.

Σκοπός είναι η καταγραφή των αποτελεσμάτων των εργασιών σε σχέση με την κατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος για την ενημέρωση του κοινού.

Η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης Α.Ε. συνεχίζει με συνέπεια και σε συνεργασία με εξειδικευμένες αξιόπιστες επιστημονικές ομάδες να πραγματοποιεί ελέγχους του αποτυπώματος των εργασιών, πάντα με σεβασμό στην περιοχή και το θαλάσσιο περιβάλλον.

 

Θέση μέτρησης

Βάθος

Μέγιστη τιμή θολερότητας

Όριο θολερότητας

Ανατολικό τμήμα σε απόσταση 50-150 m

Σε όλη τη στήλη

<1 FTU

25 με 50 FTU

Ανατολικό τμήμα σε απόσταση 200 m

Σε όλη τη στήλη

<0,81 FTU

25 με 50 FTU

Βορειοανατολικό τμήμα σε απόσταση 50-150 m

Επιφανειακό νεφελοειδές στρώμα πάχους 2,5 m

15,5 FTU

25 με 50 FTU

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας