Το ζήτημα της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, απασχόλησε τη συνάντηση του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Κόνσολας που επισκέφθηκε τη συμπρωτεύουσα με την ευκαιρία της διοργάνωσης της 33ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού  Philoxenia, είχε επαφές και συναντήσεις με φορείς του τουρισμού της Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδος.

Στη συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης τέθηκε το ζήτημα των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στο τουριστικό προϊόν τα τελευταία δυόμιση χρόνια, και έχουν ως αποτέλεσμα της μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης τέθηκαν, επίσης: το ζήτημα του ελέγχου των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων, των προβλημάτων με το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων στη Θεσσαλονίκη αλλά και ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και του τουρισμού city break στη συμπρωτεύουσα.

Στη συνάντηση με το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας και Θράκης τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των ξενοδοχείων, της τουριστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης καθώς και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η αύξηση του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση, του ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και η επιβολή του νέου φόρου διανυκτέρευσης, καθιστούν ακριβότερο το τουριστικό μας προϊόν.

«Οι φόροι αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο φόρο διανυκτέρευσης που η κυβέρνηση θα επιβάλλει από την 1η Ιανουαρίου, για τον οποίο ο κ. Κόνσολας επανέλαβε τη δέσμευση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την άμεση κατάργησή του.

Παράλληλα, ο Τομέαρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των φόρων, τονίζοντας:

-Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας.

-Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.

-Την εισαγωγή φορολογικού συντελεστή 9% για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ , αντί του 22% που ισχύει σήμερα.

-Τη σταδιακή μετάβαση σε ένα ενιαίο και ανταγωνιστικό συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες στον τουρισμό, όπως έχουν όλες οι ανταγωνίστριες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας