Η μέση δαπάνη για μία κράτηση έχει αυξηθεί κατά 32%.

Σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs, οι οικονομίες ορισμένων χωρών που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί για τους Κινέζους τουρίστες θα επωφεληθούν τα μέγιστα. Το Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, έχει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο και κατέγραψε 56 εκατ. αφίξεις το 2019, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονταν από την Κίνα. Εκτιμάται πως θα τονωθεί το ΑΕΠ του κατά 7,6% από την αύξηση του τουρισμού από την Κίνα και τις εξαγωγές του. Το Χονγκ Κονγκ είχε δεχτεί μείζον πλήγμα όταν έκλεισαν τα σύνορά του με την Κίνα, με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις να τις δέχονται κυρίως ο τουρισμός και η αγορά ακινήτων – υπολογίζεται πως μέσα στο 2022 το ΑΕΠ του συρρικνώθηκε κατά 3,2%. Επίσης, το ΑΕΠ της Ταϊλάνδης ενδέχεται να ενισχυθεί κατά 2,9% για τους ίδιους λόγους και της Σιγκαπούρης κατά 1,2%. Κυριότεροι προορισμοί για τους Κινέζους ταξιδιώτες είναι η ευρύτερη περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Ταϊλάνδης, της Ιαπωνίας και του Χονγκ Κονγκ.

Ανάμεσα στους πρώτους 10 προορισμούς συγκαταλέγονται και οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Μιλώντας στο CNN, ο Αλεξ Λου, συνεργάτης των TD Securities, τονίζει πως «αυξήθηκαν ραγδαία οι καταθέσεις στις τράπεζες στη διάρκεια του περασμένου έτους και αυτό σημαίνει πως τα νοικοκυριά στην Κίνα έχουν συγκεντρώσει σημαντικό όγκο μετρητών». Ενδεχομένως θα υπάρξει και από τους Κινέζους το αντίστοιχο κύμα εκτεταμένων δαπανών που υπήρξε στις αναπτυγμένες οικονομίες, με τους καταναλωτές να κάνουν «δαπάνες εκτόνωσης και εκδίκησης» για να υπερκαλύψουν τις στερήσεις στις οποίες υποβλήθηκαν λόγω της πανδημίας

Αλλάζουν τα δεδομένα για την κινεζική αγορά
• Οι Κινέζοι τουρίστες επιστρέφουν, αλλά οι απαιτήσεις και τα θέλω τους έχουν μεταβληθεί.
• Οι προορισμοί πρέπει να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση που να «μιλάει» στον Κινέζο ταξιδιώτη, ο οποίος έχει περάσει τρία χρόνια μακριά από τον κόσμο, αναφέρει το Bloomberg.
• Οι Κινέζοι τουρίστες δεν αναμένεται να ταξιδέψουν μακριά σε μεγάλους αριθμούς, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι τιμές είναι από αυξημένες μέχρι πολύ αυξημένες.
• Η έκδοση βίζας θα αποτελέσει εμπόδιο, επειδή τα ξένα προξενεία έχουν μειώσει το προσωπικό τους. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν επίσης χρόνο για να επαναφέρουν τις πτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας