Κατάρ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Κατάρ κ. Abdulaziz Al-Naama, κατόπιν πρωτοβουλίας της καταρινής πλευράς.

Τον κύριο Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας, κ. Διονύσιος Τεμπονέρας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου ενώ ο σκοπός της συνάντησης ήταν η επιβεβαίωση της δυναμικής προοπτικής των εμπορικών και ναυτιλιακών σχέσεων των δύο χωρών και η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Ο Πρέσβης του Κατάρ σημείωσε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στη ναυτιλία και το υψηλό επίπεδο των ναυτιλιακών υπηρεσιών που παρέχει, ως βάση για την αναβάθμιση των διμερών εμπορικών και ναυτιλιακών σχέσεων δια της υπογραφής διμερών συμβατικών κειμένων. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε επίκαιρες εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου επί θεμάτων ενδιαφέροντος ναυτιλιακών μεταφορών. Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποιήθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα εμπορικού λιμένα Hamad το οποίο συνιστά σημαντικό επενδυτικό και διαμετακομιστικό κέντρο της χώρας.

Ο κ. Υπουργός απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία, επισημαίνοντας, παράλληλα, το ενδιαφέρον για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τη περαιτέρω ενίσχυση των διμερών ναυτιλιακών δεσμών τους δια της προώθησης υπογραφής της Διμερούς Ναυτιλιακής Συμφωνίας, της οποίας το κείμενο βρίσκεται σε ώριμο στάδιο από πλευράς τεχνικών διαβουλεύσεων. Επιπρόσθετα, επιβεβαιώθηκε η βούληση αμοιβαίας συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), καθώς και της αλληλοϋποστήριξης τους, ενόψει των εκλογών του Συμβουλίου του IMO το Δεκέμβριο του 2019, όπου το Κατάρ έχει θέσει υποψηφιότητα στην κατηγορία «Γ». Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης του λιμενικού τομέα.

Η διμερής συνάντηση εργασίας περατώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για προώθηση και περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών σχέσεων τόσο στη βάση της προώθησης σύναψης της ναυτιλιακής συμφωνίας Ελλάδος-Κατάρ όσο και στο πλαίσιο του IMO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας