Γκερέκου

Υγεία και ασφάλεια, ψηφιοποίηση και βιωσιμότητα: αυτοί είναι οι πυλώνες που θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό το 2021, παρουσιασμένοι με σαφήνεια (και στα ιταλικά) από την κα Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρο του ΕΟΤ και αντιπρόεδρο του Ελληνικού τμήματος του World Female Leaders, του οργανισμού WBAF, του οποίου είναι senior γερουσιαστής.

Μια «τρισδιάστατη» συμμαχία που γεννήθηκε το 2020 ως απάντηση στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την πανδημία, περιορισμοί που έχουν δοκιμάσει σοβαρά έναν αποφασιστικά στρατηγικό τομέα στην περίπτωση της Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό μπαίνει στο παιχνίδι ο «δεύτερος σύμμαχος» του τουρισμού του μέλλοντος, δηλαδή, εκείνη η ψηφιοποίηση που κατορθώνει να δράσει ως έγκυρο εργαλείο για όλους.

Ένα εργαλείο που στην Ελλάδα πήρε την μορφή ενός έργου με άμεσα κατανοητό όνομα: #GreeceFromHome, μια σειρά από βίντεο διαθέσιμα στο κανάλι YouTube VisitGreece αφιερωμένο στη μουσική, τη γαστρονομία, την τέχνη, τον πολιτισμό και τα όμορφα ελληνικά τοπία και πανοράματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένας φυσικός προορισμός, αλλά είναι και κατάσταση σκέψης, συναίσθημα,  πάθος, μια επιθυμία που πολλοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν. Και οι Ιταλοί το ξέρουν καλά, εφόσον με τους Έλληνες μοιράζονται κοινές ρίζες και πάθη.

Ακριβώς σε αυτούς είναι αφιερωμένο το #AgapiMouGrecia: ένα πρότζεκτ που σχεδιάστηκε και προωθείται από τον Alberto Cotrona (ιδρυτή του MYTH euromed) και την Paola Giovanettoni (ιδρυτή του My Greek Salad) που το παρουσιάζουν ως εξής:

“Το #AgapiMouGrecia αποτελεί ένα πρότζεκτ σχεδιασμένο και προωθούμενο από τις MYTH euromed και MY Greek Salad, και στοχεύει στο να ελκύσει και να ενθαρρύνει την ανακάλυψη της Ελλάδας. Το #AgapiMouGrecia βασίζεται στο αίσθημα αμοιβαίας εγγύτητας μεταξύ των δύο χωρών και είναι αφιερωμένο κυρίως σε όσους αγαπούν την Ελλάδα: όχι μόνο σε όσους την γνωρίζουν ήδη και επιθυμούν να ανακαλύψουν καινούργιους προορισμούς και απρόσμενες προτάσεις, αλλά και σε όσους προσεγγίζουν για πρώτη φορά την προοπτική της επίσκεψης τους στην χώρα. Όχι μόνο τουρισμός αλλά και ταξίδια, διάλογος, γνώση και όραμα. Γιατί η Ελλάδα είναι State of Mind.

Ένα state of mind που οι Ιταλοί, σε καιρούς αβεβαιότητας ως προς τις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας, θέλουν να βιώσουν ακόμη και ψηφιακά 365 ημέρες το χρόνο. Εξ ου και ο ορισμός ενός πρότζεκτ το οποίο, στη φάση ενός πιθανού κλεισίματος των συνόρων, θα αναπτυχθεί αρχικά μέσω live εκπομπών με στόχο να φέρει την Ελλάδα στα σπίτια των Ιταλών. Το #AgapiMouGrecia θα λαμβάνει χώρα μέσω μιας σειράς ζωντανών εκπομπών που πραγματοποιούνται από τους Paola (MGS) και Alberto (MYTH), και λειτουργούν ως ένα είδος «παραθύρου» ανοιχτού από την Ιταλία στην Ελλάδα. Οι εκπομπές φιλοξενούνται στο κανάλια My Greek Salad και MedTaste και διεξάγονται αρχικά με το MYTH euromed να παίζει και το ρόλο του “ανταποκριτή” στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι πιο άμεση επαφή. Οι μεταδόσεις γίνονται ζωντανά, στα Ιταλικά με δυνητική ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά”.

Και αν αυτές οι πρώτες live μεταδόσεις αποτελούν έκφραση ενός καθαρά ψηφιακού τουρισμού – μέρη, μουσεία και τοπία που θα παρουσιαστούν “από απόσταση” μέσω αφηγημάτων, βίντεο και εικόνων – η προσέγγιση θα αλλάξει μόλις μειωθεί η σκληρότητα των μέτρων. Μόλις ξεπεραστεί η κρίση, τα ίδια μέρη θα μετατραπούν σε πραγματικούς προορισμούς που το #AgapiMouGrecia θα επισκεφτεί και θα αφηγείται μέσω εκπομπών που θα μεταδίδονται απευθείας από την Ελλάδα. Εν συντομία, δύο step, τα οποία σκοπεύουν να χαρίσουν στους θεατές μία ολοκληρωμένη εμπειρία της Ελλάδας, εικονική και πραγματική, μέσω της ψηφιακής δύναμης.

Το πρότζεκτ #AgapiMouGrecia εγκαινιάστηκε στις 26 Νοεμβρίου με μία live μετάδοση Facebook “Ελλάδα 2021: Άγνωστοι Προορισμοί και Ασφάλεια”, με επίτιμη καλεσμένη την πρόεδρο Άντζελα Γκερέκου.

Μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε η Άντζελα Γκερέκου ήταν: η σημασία να προστατευθούν η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών, να ενδυναμωθεί το digitalisation, να αναπτυχθούν όλο και περισσότερο οι τομείς του βιώσιμου και του βιωματικού τουρισμού, ικανοί να αναδείξουν την πολιτιστική, καλλιτεχνική και εδαφική κληρονομιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας