Η Περιφέρεια Αττικής https://athensattica.com/ συμμετείχε για μια ακόμη φορά στην Philoxenia, στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, η oποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης 8-10 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει σταθερά η Περιφέρεια Αττικής στους επαγγελματίες του τουρισμού, της γαστρονομίας και τους οίνου, φιλοξενηθήκαμε και φέτος στο περίπτερό της προβάλλοντας με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού τις γαστρονομικές εμπειρίες και διαδρομές της Αττικής, σε Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του τουρισμού και στο ευρύ κοινό.
Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης & ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Π.Α. κ Θ.Κουτσογιαννόπουλος έχουν κύριο στόχο την προβολή της Αττικής ως συνόλου προορισμών, που προσφέρονται για όλες τις ταξιδιωτικές εμπειρίες, όλες τις εποχές του χρόνου.
Με την εξειδικευμένη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ.  Νικόλαου Δαούτη και του chef κ. Λάζαρου Κολαξή ως μέλους & του junior κ. Μάριος Κεφαλάς, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής -Acropolis – Chef’s Club of Attica’, οι επισκέπτες και οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε γευστικές λιχουδιές και τις τρεις ημέρες της Έκθεσης, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα Π.Ο.Π., παραδοσιακά προϊόντα της Αττικής, και ιδιαίτερα– μοναδικές συνταγές όπως:
1. Παραδοσιακό Αθηναϊκό Καφέ ελληνικό στη χόβολη με άρωμα τριαντάφυλλου
2. Kουρκουμπίνια φέτας ΠΟΠ με μαρμελάδα σύκου και ούζο
3. Γραβιέρα με μέλι ΠΟΠ και σουσάμι
4. Λουκάνικο χωριάτικο με μουστάρδα και πετιμέζι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ
5. Γιαούρτι στραγγιστό με γλυκό του κουταλιού κυδώνι
6. Παξιμάδια Κυθήρων με τσάτνει τομάτας
7. Πειραιώτικη Μπρουσκέτα από ψωμί μαύρο και σάλτσα τζατζικιού με φιλέτο σαρδέλα μαρινέ
8.Μίνι τυροπιτάκια με φέτα ΠΟΠ 9.Χοιρινή τηγανιά Πάρνηθας με λαχανικά σβησμένη με ρετσίνα Σπατανέϊκη.
10.Γκογκλες με άρωμα χαμομηλιού καμένες με βούτυρο πρόβιο
11.Αυγά Μεγάρων Στραπατσάδα
12.Τραχανά με αποξηραμένα σύκα Μαρκόπουλου και μούς από κατσικίσιο τυρί
13.Χταπόδι με σάλτσα γιαουρτιού.
Οίνος:
14.Οίνος Μεσόγεια, Σαββατιανό – Ρετσίνα
Επιδόρπια:
15.Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιστικιά Αιγινής
16.Κουλουράκια πορτοκαλιού κράμπλ με μούς γιαουρτιού και ψητό μήλο.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, όπου δοκίμασε τα εξαιρετικά εδέσματα της Αττικής και ιδιαίτερα ΠΟΠ προϊόντα και Κρασί από τα Μεσόγεια. Άλλωστε, όπως δήλωσε στους σεφ, ότι η Αττική έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, από τη γαστρονομία και τον πολιτισμό μέχρι την εγγύτητά της για γνήσιο παραδοσιακό φαγητό και κρασί, που μπορεί να γίνει ισχυρός πόλος έλξης τουριστών όπως η Αττική μπορεί να προσφέρει 12 μήνες Τουρισμό.

 Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν εξαιρετικές προσωπικότητες από Ελλάδα και Ε.Ε. Είναι Χαρά και τιμή μας, να εκπροσωπούμε με κύρος της Περιφέρειά μας και την τοπική της κουζίνα και να προωθούμε όπου βρεθούμε παρουσιάζοντας τα Π.Ο.Π προϊόντα, τις μοναδικές συνταγές και τον οίνο.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις συνεχίζει τις δράσεις της για την προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας όπου χρειάζεται και ο στόχος είναι ο Γαστρονομικός Τουρισμός της Αττικής να φτάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας