Την περασμένη εβδομάδα, η World Food Travel Association ανακοίνωσε τους νικητές των Βραβείων FoodTrekking Awards for Excellence and Innovation για το 2019. Οι φετινοί νικητές είναι:
- Καλύτερος προορισμός γαστρονομίας – Destination Bristol (Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Καλύτερη εμπειρία φαγητού ή ποτού – Maine Food for Thought (Πόρτλαντ, Μέιν, ΗΠΑ)
- Η πιο καινοτόμος χρήση τοπικών υλικών σε ένα μενού Foodservice – NUSA Indonesian Gastronomy. (Τζακάρτα, Ινδονησία)
- Η πιο καινοτόμος καμπάνια μάρκετινγκ τροφίμων ή ποτών για έναν προορισμό – Discover Boyne Valley Flavours (Boyne Valley, Ιρλανδία)
- Η καλύτερη τοπική αφήγηση σε μια εμπειρία φαγητού ή ποτού – The Original Taste Of Hoi An (Ho An, Βιετνάμ)
- Καλύτερη δημιουργική χρήση του χώρου για έναν Food Lover– Javara Culture (Τζακάρτα, Ινδονησία)
- Καλύτερη Εμπειρία Διαμονής για φαγητό ή ποτό– Sudamala Suites & Villas Senggigi (Lombok, Ινδονησία)
Τα βραβεία FoodTrekking πραγματοποιούνται ετησίως. Οι αιτήσεις ανοίγουν την 1η Μαρτίου κάθε χρόνο και οι νικητές ανακοινώνονται πάντα στις αρχές Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του FoodTreX London | Food Summit, όπου η τελετή απονομής των βραβείων κλείνει την ημέρα. Τα βραβεία αναγνωρίζουν την αριστεία και την καινοτομία σε επτά κατηγορίες που είναι σημαντικές για τους ταξιδιώτες που αγαπούν τα τρόφιμα και τα ποτά. Συνολικά 31 ημιτελικοί από 4 ηπείρους ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο.