Σε ακόμα ένα αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγείται η συζήτηση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κύπρο σχετικά με την σύσταση Υφυπουργείου Τουρισμού.
Η δημιουργία του Υφυπουργείου είναι μια κατάληξη προς την οποία πιέζουν όλοι οι φορείς του τουρισμού καθώς ένας τέτοιος πολιτικός θεσμός με πολιτικό προϊστάμενο, μπορεί να βοηθήσει στο να λυθούν πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.
Η σύσταση του Υφυπουργείου Τουρισμού για την Κύπρο μοιάζει θα λέγαμε πλέον μονόδρομος ειδικά μετά το πόρισμα της μελέτης Ισπανών εμπειρογνωμόνων που παρουσιάζουν το όραμα της Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, την κατεύθυνση της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας τα επόμενα 12 χρόνια και πώς μπορεί να διασφαλιστεί η επιτυχημένη υλοποίηση της στρατηγικής.
Εξάλλου με την δημιουργία Υφυπουργείου τουρισμού θα δοθεί η πρέπουσα σημασία σε έναν κλάδο που συνεισφέρει τα μέγιστα στο ΑΕΠ (14%) ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τουρισμός πλέον συνεισφέρει στην Κυπριακή οικονομία έσοδα €2,64 δισ. (στοιχεία 2017) με τις αφίξεις για φέτος να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 4 εκατ.
Μελανό σημείο στην εξέλιξη της υπόθεσης είναι η στάση των κομμάτων ως προς τη μορφή που θα πάρει το Υφυπουργείο, εάν δηλαδή, το νεοσυσταθέν Υφυπουργείο απορροφήσει τμήματα του ΚΟΤ ή εάν ολόκληρος ο ΚΟΤ θα αποτελέσει μετεξέλιξή του.
Το ΑΚΕΛ πάντως υποστηρίζει δημόσια ότι ο ΚΟΤ θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο ρόλο με συγκεκριμένες αρμοδιότητες ως αυτόνομος οργανισμός μέσα στη δομή του Υφυπουργείου Τουρισμού με την Κυβέρνηση να θέτει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή επιμένοντας στη μετεξέλιξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) σε Υφυπουργείο.