Γιορτή Ψωμιού

Γιορτή Ψωμιού στην παραλία του Βόλου διοργάνωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία Μύλοι Λούλη σε συνεργασία με την Clivanexport, το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Η Γιορτή Ψωμιού, που διήρκησε 5 ημέρες, αγκαλιάστηκε από τους Βολιώτες καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 26.000 άτομα επισκέφθηκαν το περίπτερο, μεταξύ των οποίων 1.200 παιδιά μαθητές σχολείων, πρόσκοποι αλλά και τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου καθώς και το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, η Μύλοι Λούλη δημιούργησε ένα άκρως γευστικό περίπτερο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται! Στηρίζουμε τον φούρνο της γειτονιάς μας». Καθημερινά, δεκάδες αρτοποιοί παρασκεύαζαν φρέσκο ψωμί και λαχταριστές αρτολιχουδιές για να κεράσουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του περιπτέρου.

Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νερόμυλο που λειτουργούσε εντός του περιπτέρου, ενώ είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία αρτοποίησης, από το άλεσμα του σιταριού μέχρι το ζεστό, μυρωδάτο ψωμάκι φτιαγμένο με αγάπη από τους αρτοποιούς του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τις πρωινές ώρες, την Γιορτή Ψωμιού επισκέπτονταν σχολεία των οποίων οι μαθητές φορούσαν την ποδιά και το σκούφο μαγειρικής τους και μαζί με τους ηθοποιούς του θεατρικού εργαστηρίου «Μικροί ήρωες», ζύμωναν, έπλαθαν και παράλληλα μάθαιναν, για το ψωμί και τη διατροφική του αξία. Στο χώρο του περιπτέρου βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ειδικός ταχυδακτυλουργός ο οποίος πραγματοποιούσε εντυπωσιακές παραστάσεις με φούσκες που διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας