«Γεύσεις της Πορτογαλικής Θάλασσας», είναι ο τίτλος του φετινού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Albufeira της νότιας Πορτογαλίας.

Η πόλη Alboufeira της Πορτογαλίας έγινε αυτή τη χρονιά το κέντρο της Γαστρονομίας και του Οίνου της Ευρώπης καθώς διεξήχθη το 17ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, με ιδιαίτερη επιτυχία με τη συμμετοχή δεκάδων Ευρωπαϊκών χωρών ξεπερνώντας τους 600 συνέδρους.  Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο είναι η μεγάλη ετήσια εκδήλωση της CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) .

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις με την στήριξη του ΕΟΤ, συμμετείχε με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO και Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις ο κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη καθώς και μέλη της λέσχης όπως ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Ιωσηφέλης η διευθύντρια Γυναικών Λέσχης κα Εύα Βοναζούντα ,και chef’s και μέλη της ελληνικής αποστολής κ. Στέλιος Μαστοράκος – κ. Παναγιώτης Τζίμας – κ. Μάρκος Ρενιέρης – κα. Εύα Κατσούφη – κ. Άρης Δελιβάνης και ο εξαιρετικός sommelier της Λέσχης κ. Νικός Πολίτης. Όπως συνεργάτες και φίλοι της Λέσχης όπως ο κ. Νίκος Λασπάκης και Ναταλία Τρύπα.

Tην Παρασκευή το πρωί διοργανώθηκε επίσημη βράβευση Αδελφοτήτων Σωματίων με την ειδική Βράβευση προς της Λέσχη μας. Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε το Προ Συνέδριο που αναφέρθηκαν θέματα της CEUCO. Το Σάββατο το πρωί στο συνέδριο αναφέρθηκαν οι ομιλητές για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Γαστρονομίας και ιδιαίτερα της Πορτογαλίας όπως και τα θέματα του Τουρισμού ανά περιοχή για να προβάλλονται περισσότερο τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα ανά περιοχή αλλά την προώθηση του Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα στον Τουρισμό. Στην συνέχεια έγινε η ετήσια βράβευση ‘’Aurum of Honor 2019’’που μέσα στα βραβεία η Ελληνική αποστολή ανακηρύχθηκε ως Best European Gastronomic Association 2019 η Ακρόπολις Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις. Παράλληλα βραβεύτηκε ως Best Teacher in European Gastronomy 2019 ο κ. Ηλίας Ιωσηφέλης και ως Best European Winery and Distillery 2019 το Τσίπουρο της Οικογένειας Σπυρόπουλος.  Το επίσημο Δείπνο Gala του Σαββάτου είχαμε ειδική βράβευση της Εύας Βοναζούντας ως προάσπιση και προώθηση Ευρωπαϊκής Γαστρονομίας και Κουλτούρας.

Την Κυριακή 10/11/19 οι σύνεδροι της Ceuco και η Ελληνική αποστολή εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Μοther Churtch Albufeira Portugal και στην συνέχεια πραγματοποίησαν την ετήσια παρέλαση με την παραδοσιακές φορεσιές της κάθε αδελφότητας στα σοκάκια της πόλης.

Το επόμενο Συνέδριο θα γίνει το 2021 στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας