Νάξος, Σαντορίνη, Ρόδος, Τήνος και Ήπειρος έχουν την τιμητική τους την δεύτερη μέρα του Gastronomy Forum, του special Event που διοργανώνεται στα πλαίσια της 14ης HoReCa.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου
Η πρώτη ομιλία της ημέρας με τίτλο «Γαστρονομική ταυτότητα – Νάξος» με ομιλητές τους κυρίους Λιανό Δημήτρη ( Πρόεδρο Τουριστικής επιτροπής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων & αντιδήμαρχος Νάξου) , Παπαδόπουλο Δημήτρη ( Rendez vous catering) βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Στην συνέχεια η κα. Καλλιόπη Πιπερή και ο κύριος Κασκούτας Αλέξανδρος (Οινοποιείο Μπουτάρη Σαντορίνη) θα μιλήσουν για τους γαστροτουριστικούς προορισμούς.
Από τις 13:00 έως 13:45 στην ενότητα «Γαστρονομική ταυτότητα – Το Ελληνικό πρωινό του Ξ.Ε.Ε» θα μιλήσουν οι κα. Σίσσυ Αγγελοπούλου – Υπεύθυνη προγράμματος και η κα. Χρυσούλα Παπαλέξη – Ξενοδοχείο Γανυμήδης, πρότυπο πρωινό Φωκίδας
14:00 – 14:45 συνεχίζεται η περιήγηση στους γαστρονομικούς τουρισμούς στην ενότητα «Γαστρονομική Ταυτότητα-Ρόδος» θα μιλήσουν οι κύριοι Διαμαντάκης Στάθης, Ευθυμιάδης Χρήστος, Σφυριαλλάς Τσαμπικός – Ex. Chefs.
Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία «Νέες τάσεις- Veganισμός & Ωμοφαγία» όπου θα μιλήσουν οι κυρίες Άλκιστης Αλεξανδράτου, Ντέμμυ Γεωργίου – Λάιμ Bistro.
Στην συνέχεια η Τήνος έχει την τιμητικής της με την ομιλία «Γαστρονομική ταυτότητα-Τήνος» που θα πραγματοποιηθεί 16:00-16:45 με ομιλητές τους κ.κ. Καλογεράτος Τάκης, Πλακιάς Βασίλης, Αμυραλής Γιώργος – Tinos Food Paths, Χάλαρης Λεωνίδας – ex. Chef.
Οι «Νέες τάσεις – High End Gastronomy Masterclass» θα αναλυθούν 17:00-17:45 από τον Chef Psomopoulo Stavro.
Τέλος η Ήπειρός μέσα από την ενότητα «Γαστρονομική ταυτότητα-Ήπειρος» που θα πραγματοποιηθεί 18:00 – 18:45 οι κ.κ.Τάσος Τόλης, Δότσιος Άδαμος – ex. Chefs , Στάθης Σιούτης – Γ.Γ. Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων θα μιλήσουν για την υπέροχη κουζίνα της Ηπείρου.