Οι προετοιμασίες για τη FOOD EXPO 2021 έχουν ξεκινήσει και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η έκθεση έχει στόχο να αναβαθμίσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρέφειάς τους, σε μια περίοδο που καταγράφεται μάλιστα ρεκόρ στις εξαγωγές Ελληνικών φρούτων και λαχανικών, αλλά και που ο κλάδος των τροφίμων και ποτών γενικότερα όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει «αλώβητος» στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά και να δει μία ραγδαία αύξηση ζήτησης και εσόδων.
Η FOOD EXPO 2021 επιχειρεί, για ακόμη μία χρονιά, να αποτελέσει κορυφαία στιγμή́ για την εγχώρια αγορά́, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλές εταιρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό -τις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών-, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες σημαντικούς Έλληνες και ξένους αγοραστές,επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης και να συνάψουν συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων.
Παράλληλα, θα αναδειχθεί για ακόμα μια χρονιά ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης καθώς θα συμμετέχουν και αρκετές σημαντικές και μεγάλες παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις από χώρες του εξωτερικού.
Τέσσερις ημέρες λειτουργίας
Με προτεραιότητα την ασφάλεια εκθετών και επισκεπτών, η FOOD EXPO 2021 θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τους κανονισμούς με βάση τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για την διοργάνωση εκθέσεων. Επιπλέον, για την διασφάλιση της επισκεψιμότητας και της εμπορικής αποτελεσματικότητας, προστέθηκε ακόμα μία ημέρα στην λειτουργία της έκθεσης. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και η αυλαία θα πέσει το βράδυ της Τρίτης 9 Μαρτίου.
Δύο «φρέσκοι» τομείς
Επιπρόθετα οι διοργανωτές προχώρησαν στη δημιουργία δύο νέων τομέων που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στην επιχειρηματική κοινότητα. Κατόπιν απαίτησης κυρίως αγοραστών του εξωτερικού, που αναζητούσαν υψηλής ποιότητας Ελληνικά φρούτα και λαχανικά, δημιουργήθηκεε έναν νέος τομέας στη σύνθεση της FOOD EXPO 2021. Ο τομέας “Φρούτων & Λαχανικών ” έχει ως σκοπό να προβάλλει την υψηλή ποιότητα της Ελληνικής παραγωγής και θα συμμετέχουν σε αυτόν όλες οι παραγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και οι έμποροι φρούτων και λαχανικών, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε Έλληνες και ξένους αγοραστές. Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της αγοράς για bio products, η FOOD EXPO 2021 φιλοξενεί έναν ακόμη νέο τομέα, όπου θα συμμετάσχουν εκθέτες με βιολογικά και φυσικά προϊόντα.
Μαζί και η έκθεση OENOTELIA 2021
Η OENOTELIA, η έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων στην Ελλάδα με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό, διεξάγεται παράλληλα με την FOOD EXPO, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Η παράλληλη διοργάνωση της FOOD EXPO με την OENOTELIA προσφέρει σημαντικές συνέργειες, καθώς επιτρέπει στους εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες εκπροσώπους από την οργανωμένη λιανική, το χονδρεμπόριο και τη μαζική εστίαση, καθώς και με σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό. Επιπλέον, οι Έλληνες επισκέπτες και οι διεθνείς hosted buyers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλο το εύρος και την ποικιλία του ελληνικού οινογαστρονομικού πλούτου.