ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθεί 1– 4 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό συγκεντρώνοντας επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών όσο και λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας.

Τιμώμενη χώρα στην φετινή 6ηΕΞΠΟΤΡΟΦ τιμά φέτος την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και για τον σκοπό αυτό έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Ακόμα, οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.

Νέα θεματική ενότητα Bio Corner

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

Η νέα θεματική ενότητα της έκθεσης προέκυψε έπειτα από την ανάγκη για αναζήτηση και αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές με την ΕΞΠΟΤΡΟΦ να ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τα πιο αγνά βιολογικά προϊόντα και τους ανεξάντλητους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά από την έκθεση.

Παράλληλες εκδηλώσεις ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με Χρυσό Χορηγό την διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Hotel Brain, διεκδικεί και φέτος τον τίτλο της γαστρονομικής γιορτής, καθώς οι επισκέπτες στα πλαίσια της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερις ημέρες πλούσιες σε γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχωρίζει η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου από τον ρόλο της ως νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, για όλες τις μέρες της έκθεσης και με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και η κουζίνα του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής «Greek Chef 2019», που προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή και αναδεικνύει τους επόμενους ταλαντούχους σεφ της χώρας.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος, εγκαινιάζεται η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, που έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι συμμετέχοντες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από Τυρί & Κρασί, Αλλαντικά & Μπύρα, Αλίπαστα, Ελιές, Συνοδευτικά & Αποστάγματα, Μέλια & Βότανα, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.

Τα δικά της «μεθυστικά» vibes δίνει η ενότητα «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», όπου ο bartender Κώστας Μπάσης και η ομάδα του, δημιουργούν cocktails που έχουν σαν βάση τους τα εθνικά ποτά και αποκαλύπτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών της Ελλάδας, μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.

Φυσικά, την «τιμητική» τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ημερίδες, όπου κορυφαίοι οινογράφοι , κριτικοί οίνου και γεύσης και διατροφολόγοι, μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου και της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας