Η Barilla για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει τον διεθνή μαγειρικό διαγωνισμό Pasta World Championship, που αυτή την χρονιά θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 11 Οκτωβρίου 2019 στο Παρίσι! Στόχος του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι να αναδείξει τον επόμενο Master of Pasta.
14 chefs από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην πόλη του φωτός, το Παρίσι, και συγκεκριμένα στον καλαίσθητο και κομψό χώρο του Pavillon Cambon! Εκεί θα συναντήσουν τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής που θα δοκιμάσουν και θα κρίνουν τα υψηλού επιπέδου πιάτα των διαγωνιζόμενων.
Σε αυτόν το διαγωνισμό, δεκατέσσερις νεαροί chefs, κάτω των 35 ετών, θα διαγωνιστούν σε 3 γευστικές δοκιμασίες. Κάθε δοκιμασία θα περιλαμβάνει γευστικές διαμάχες μεταξύ δύο chefs, όπου κατά τη διεξαγωγή τους, κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής θα τους βαθμολογεί με συγκεκριμένη αριθμητική κλίμακα. Ανάλογα με την αξιολόγηση τους κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, τοποθετείται μία μικρή σημαία στον πάγκο του chef που προηγείται. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα έχει στην κατοχή του τον μεγαλύτερο αριθμό σημαιών κατά την ολοκλήρωση της δοκιμασίας. Οι γευστικές προκλήσεις αποσκοπούν στο να αναδείξουν τις μαγειρικές τους επιδόσεις και να αποκαλύψουν την Τέχνη τους για τα Ζυμαρικά στον απαιτούμενο χρόνο.
Ο Stéphane Rotenberg, ο διάσημος παρουσιαστής σόου μαγειρικής της γαλλικής τηλεόρασης, θα έχει το ρόλο του Master Οικοδεσπότη της Τελετής.
Οι διαγωνιζόμενοι chefs δεν θα είναι μόνοι τους σε όλη αυτή τη γευστική δοκιμασία, αφού ο
Lorenzo Cogo, ο γνωστός Ιταλός chef φημισμένος για το έμφυτο ταλέντο του και τη λεπτομέρεια που αποτυπώνονται στα πιάτα του, θα φέρει το ρόλο του Master Οικοδεσπότη της Γαστρονομίας.
Η Barilla επέλεξε για τη σύσταση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής, προσωπικότητες μέσα από το χώρο της γαστρονομίας και του lifestyle, για να κρίνουν τους διαγωνιζόμενους chefs. Αυτοί οι ταλαντούχοι επαγγελματίες – όλοι αναγνωρισμένοι στον τομέα τους – θα αξιολογήσουν την ικανότητα των υποψηφίων να μετατρέψουν κάτι τόσο απλό και απαραίτητο όσο τα ζυμαρικά σε ένα γευστικό αριστούργημα.
Την Ελλάδα θα κληθεί να εκπροσωπήσει ο Νίκος Μπίλλης, ο οποίος προτού γίνει ο chef δύο πολύ γνωστών εστιατορίων της χώρας, του Etrusco στην Κέρκυρα και του Botrini’s* στην Αθήνα, ανέπτυξε τις εκλεπτυσμένες μαγειρικές του ικανότητες σε πολυβραβευμένα εστιατόρια στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα.
Επιπλέον, το Pasta World Championship, φέτος συνεργάζεται με το Parabere Forum, μία ανεξάρτητη διεθνή και μη κερδοσκοπική πλατφόρμα για την ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο της εστίασης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Pasta World Championship 2019 της Barilla, την πλήρη λίστα των διαγωνιζομένων chefs και τα βιογραφικά τους, καθώς και για το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.pastaworldchampionship.com.