Τηλεοπτικά γυρίσματα θα πραγματοποιήσει τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου (29/05-02/06/17), στην Κρήτη τηλεοπτικό συνεργείο της του Βελγίου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο μεταξύ ολοκληρώνονται (19/05/17) τα γυρίσματα σε Αθήνα, Αγκίστρι, Τύρο, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Ναύπλιο, που πραγματοποιεί Βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο για την δημοφιλή εκπομπής «BBDM» ( Belges du Bout du Monde) «Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου» για λογαριασμό του Βελγικού τηλεοπτικού σταθμού RTBF.
Τα filming και press trips σχεδιάζει, υλοποιεί και υποστηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού σχεδιασμού και των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό,με το μικρότερο δυνατό κόστος, μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Η παρουσίαση της Κρήτης – μέσα από την Κρητική διατροφή, τους κατοίκους της και τα αξιοθέατα του νησιού- ως πολυδιάστατος προορισμός διακοπών- είναι ο σκοπός της ιδιαίτερα δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής ποικίλης ύλης «i Comme», που μεταδίδεται σε prime time ζώνη (πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων) στον τηλεοπτικό σταθμό RTL Belgium. Είναι από τους πιο δημοφιλείς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας με 2 εκατ. θεατές και 700.000 ακροατές και το επεισόδιο που αφορά την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί σε περίοδο ιδανική για την ενίσχυση των κρατήσεων στο νησί, μεταξύ 11 & 17 Ιουνίου 2017. Για την εξυπηρέτηση του τηλεοπτικού συνεργείου, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω χωρών συνεργάζεται με την Περιφέρεια Κρήτης. Τα γυρίσματα θα γίνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, σε ελαιώνα όπου θα παρουσιαστεί η καλλυντική δράση που έχει το λάδι ελιάς, σε πολυτελές ξενοδοχείο , παραλία για κάμπινγκ, παραδοσιακή ταβέρνα, σε ένα από τα φαράγγια της Κρήτης, αλλά και στο πάρκο δραστηριοτήτων “Star Beach” στην Χερσόνησο για την κινηματογράφηση επίδειξης “bungee jumping”.
Η εκπομπή «BBDM» (Belges du Bout du Monde) «Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου» είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο Βελγικό κοινό, καθώς παρουσιάζει τους Βέλγους που έχουν εγκατασταθεί στο εξωτερικό και τον τρόπο ζωής τους στη νέα τους πατρίδα. Ένα από τα 10 επεισόδια της εκπομπής είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και θα μεταδοθεί από το Βελγικό ραδιόφωνο τον Οκτώβριο του 2017.Από την άνοιξη του 2018 θα μεταδοθεί από τη Βελγική τηλεόραση από το κανάλι “La UNE”, ενώ θα αναμεταδοθεί από το κανάλι “TV5 World”.
Συνεχίζονται τα ταξίδια εξοικείωσης
Παράλληλα, συνεχίζεται από τα Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού ο προγραμματισμός σειράς νέων ταξιδίων εξοικείωσης για δημοσιογράφους και Τ.Ο.s με σκοπό την προβολή νησιωτικών και ηπειρωτικών προορισμών της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Την Χαλκιδική επισκέπτονται (18 – 21/05/17) δύο τουριστικοί πράκτορες και ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Αδριανούπολης στην Τουρκία, καθώς και δύο δημοσιογράφοι από μεγάλες εφημερίδες και ιστότοπους της περιοχής. Τη δράση οργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού της Χαλκιδικής.
Την Πρέβεζα και τα Σύβοτα θα επισκεφτεί δημοσιογράφος της δημοφιλούς Βρετανικής free press εφημερίδας Metro (28/05-04/06/17) με σκοπό την παρουσίαση στο Βρετανικό κοινό της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου ως ιδανικός προορισμός οικογενειακών διακοπών.
Την Αθήνα και την Κόρινθο θα επισκεφθούν (22-29/05/17) δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι. Ο ένας είναι εκδότης τους περιοδικού House& Hotel Magazin με 50.000 κυκλοφορία και 100.000 επισκέπτες στην ηλεκτρονική έκδοση www.houseandhotel.com και αρθρογράφος με ειδίκευση στη γαστρονομία και την παρουσίαση ξενοδοχείων στο www.travelbook.de με 1,48 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες . Ο άλλος είναι έχει συγγράψει περισσότερα 20 βιβλία για την Ελλάδα αλλά και άρθρα για την Αθήνα και την Κρήτη στο ηλεκτρονικό περιοδικό Virtuelles Museum 2000 (VM 2000).
Την Κεντρική Ελλάδα επισκέπτονται (22-26/6/2017) έξι έγκριτοι δημοσιογράφοι από το Ισραήλ, που καλύπτουν αποκλειστικά θέματα οινογνωσίας και γαστρονομίας, με τη συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και σκοπό την ανάδειξη των προϊόντων και γεύσεων της περιοχής.