Ολόκληρη η «γευστική» Ελλάδα στο ξενοδοχειακό breakfast
Με σύνθημα «Κάθε πρωί στρώνουμε τραπέζι σε όλη την Ελλάδα!», το «Ελληνικό Πρωινό», μια αρκούντως δημιουργική δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), θα βρεθεί για 1η χρονιά στην έκθεση Xenia 2019, που λαμβάνει χώρα από τις 23 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο του Metropolitan Expo. Το τραπέζι του «Ελληνικού Πρωινού», δια χειρός του chef, Στράτου Ιωσηφέλλη, θα σερβίρεται στο Hall 1, Stand C26, του Metropolitan Expo, κι αναμένεται να… πλημμυρίσει τον χώρο με γεύσεις κι αρώματα που θα προέρχονται απ’ ολόκληρη τη χώρα. Ο σεφ θα επιχειρήσει να «παντρέψει» πτυχές της παραδοσιακής και της σύγχρονης κουζίνας, μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες!
Υπό αυτό το πρίσμα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά πώς μαγειρεύονται λ.χ. τα σουγάνια (κρεμμυδο-ντολμάδες) γεμιστά με κιμά λουκάνικο, πλιγούρι και φρέσκα αρωματικά ή πως το πιτάκι φάβας με σάλτσα τομάτας, καπνιστό σύγκλινο, τηγανητό αυγό και βασιλοτύρι δύναται να αποτελέσει μια νόστιμη όσο και πρωτότυπη προσθήκη στο πρωινό που σερβίρεται στα ξενοδοχεία της πατρίδας μας. Την ίδια στιγμή, θα σερβίρονται –μεταξύ άλλων- αυγοφέτες με παστράμι και τυρί Άγιος Ισίδωρος Νάξου, καθώς επίσης και πουγκιά σε φύλλο γιούφκα με πρόβειο καβουρμά Λήμνου, λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί Ίου, Πρέμνον.
Φυσικά, από το μενού που κατάρτισε ο consultant chef δεν θα λείπουν κι οι γλυκές γεύσεις, όπως το ρεβανί με φιστίκι Αιγίνης ή οι λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια.
Αναμένονται, λοιπόν, γευστικές προτάσεις με έντονο ελληνικό… twist, που αξιοποιούν εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα ξεχωρίζουν και κάνουν «γκελ» στο γευστικό αισθητήριο κάθε επισκέπτη της χώρας μας! Εκτός, όμως, από τον chef, Στράτο Ιωσηφέλλη, η σύμβουλος διατροφικής αγωγής, Μελίνα Σελάλμα, από το Melina’s Delight Cuisine, θα αναφερθεί στη σημασία και την αξία του ελληνικού πρωινού στην εν γένει διατροφή των σύγχρονων επισκεπτών των ξενοδοχείων.
Όπως αναφέρει σχετικά η Σίσσυ Αγγελοπούλου, υπεύθυνη προγράμματος στο «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ: «Πρόθεσή μας είναι να εντάξουμε στη δράση μας το σύνολο των προτάσεων πρωινού της χώρας μας, ώστε να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη όσο και πλήρη γευστική… βεντάλια, η οποία θα ικανοποιεί και θα ταξιδεύει -έστω και νοερά- συνολικά τις αισθήσεις των επισκεπτών των ελληνικών ξενοδοχείων. Η προσπάθειά μας, πλέον, επικεντρώνεται στο να συγκεράσουμε γεύσεις, συνταγές, αρώματα και πρώτες ύλες από ολόκληρη την Ελλάδα».
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα πρόγραμμα του ΞΕΕ που έχει ως βασικό σκοπό την εδραίωση, υποστήριξη και προώθηση της προσφοράς αγνών ελληνικών προϊόντων, αυθεντικών τροφών και τοπικών εδεσμάτων στο πρωινό των ελληνικών ξενοδοχείων.