Το Ελληνικό Πρωινό, μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες όσον αφορά στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, αλλά και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα, θα φιλοξενηθεί για πρώτη χρονιά στην έκθεση Food Expo 16-18 Μαρτίου 2019 στο Hall 2, Stand C27–D34 του Metropolitan Expo.
Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από μια μεγάλη συμμετοχή παραγωγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ το γαστρονομικό ταξίδι θα ολοκληρωθεί μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα live cooking actions από τον chef, κ.Στράτο Ιωσηφέλλη. Το πρόγραμμα του τριημέρου θα έχει ως εξής:
Σάββατο 16.03
10:00-11:30
- Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης, παξιμάδι, ελιές Kαλάμων, κρίταμο τουρσί, φρέσκο κρεμμύδι, αγγούρι, κατίκι Δομοκού και παρθένο ελαιόλαδο.
- Σφουγγάτα από την Κύθνο, τραγανές και πεντανόστιμες τυροκροκέτες με συνοδεία μαρμελάδας.
12:00-14:00
- Ελληνικό cheesecake με μπισκότο τραχανά Μεσοτόπου και mousse ανθότυρο γιαούρτι, χειροποίητη βιολογική μαρμελάδα με σάκχαρα των φρούτων.
- Σπιτικό ρυζόγαλο με γεύση από βιολογικό πορτοκάλι και άρωμα κανέλας.
Κυριακή 17.03
10:00-11:30
- Οσπριάδα ή αλλιώς Παλικαριά Κρήτης, ποικιλία όλων των οσπρίων με φρέσκα μυρωδικά,
- ζαρζαβατικά και λαδολέμονο σκόρδου.
- Χειροποίητοι γκιουζλεµέδες µε φέτα και ανθότυρο αρωματισμένοι με δυόσμο.
12:00-14:00
- Μπάρα με βάση τον τριμμένο τραχανά Μεσοτόπου με ταχίνι, μέλι ανθέων, σουσάμι, σύκα αποξηραμένα, σταφίδες ξανθιές και μαύρες
- Πορτοκαλόπιτα glouten and sugar free
Δευτέρα 18.03
10:00-11:30
- Παστέλι σύκου, μέλι, σουσάμι, σταφίδες
- Σφουγγάτο με κολοκυθάκι, φρέσκα αρωματικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης
12:00-14:00
- Μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα και ταχίνι.
- Μπάρα από τριμμένο τραχανά Μεσοτόπου με σύκα αποξηραμένα, σταφίδες ξανθιές και μαύρες.