Εμπλουτίζει την παρουσία του το «Ελληνικό Πρωινό» στην Horeca 2019, έκθεση στην οποία συμμετέχει για 8η συνεχή φορά.
Ειδικότερα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα στο νέο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού (Α18 – Β18 στο Hall 4) να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από διάφορες παρασκευές.
Σκοπός των δράσεων στη HO.RE.CA.
Σκοπός των δράσεων του Ελληνικού Πρωινού στη HO.RE.CA. 2019, πέρα από τη γνωριμία του κοινού με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα κάθε προορισμού (γνωριμία γευστική, αλλά και πολιτιστική), είναι να ενημερωθούν οι ξενοδόχοι για το πρόγραμμα, να συμπεριλάβουν όσο περισσότερα ελληνικά προϊόντα γίνεται στο πρωινό του ξενοδοχείου τους και να γίνει και η δίκη τους επιχείρηση, αν δεν είναι ακόμα, μέλος του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”, προσφέροντας στους επισκέπτες του καταλύματός τους μία διαφορετική εμπειρία γαστρονομίας που θα συμβάλει σε μία γενικότερα διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας.
Ήδη με 1100 περίπου ξενοδοχεία-μέλη και 41 Πρότυπα Τοπικά Πρωινά, το «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποτελεί το μοναδικό γαστρονομικό προϊόν που συνδέει τον γευστικό πλούτο της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων. Στόχος του είναι να προωθήσει τη γαστρονομική κληρονομιά του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή, να φέρει σε επαφή ξενοδόχους και παραγωγούς και να προσδώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και δη στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Γαστρονομικό ταξίδι από το ΞΕΕ
Φέτος το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αποφάσισε να εξηγήσει στην πράξη τι είναι το «Ελληνικό Πρωινό» και γιατί πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των ξενοδοχείων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους. Στο πλαίσιο αυτό κατέγραψε τα τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας που έχουν θέση σε ένα πρωινό, σημείωσε με κάθε λεπτομέρεια τις συνταγές και ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των ξενοδόχων και των παραγωγών.
Υπογραμμίζεται ότι και τις τέσσερις μέρες της έκθεσης (8-11/02/2019) ανά δύο ώρες θα λαμβάνουν χώρα διάφορα events, ενώ θα παρουσιαστούν πολλές τοπικές συνταγές.
Υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου Chef κ. Μιχάλη Μάρθα, στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού θα μαγειρευτούν παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις γαστρονομικές δυνατότητες, αλλά και τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων.
Παράλληλα με το πρόγραμμα των events, θα φιλοξενούνται στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κάλυμνος, η Ρόδος, η Κως, η Κρήτη, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Φωκίδα, η Ήπειρος, η Θεσσαλία κ.α., με σκοπό να μπορέσουν οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα με την επιμέλεια του Chef, κ. Μιχάλη Μάρθα, θα γίνουν διάφορες προτάσεις και συνδυασμοί τοπικών πρωινών, με σκοπό να προβληθεί η διαφοροποίηση των προορισμών και να αναδειχθούν οι γαστρονομικοί θησαυροί της πατρίδας μας.
Σημειώνεται ότι μετά από πρόσκληση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13.00μ.μ., το Ελληνικό Πρωινό θα αναλύσει τη δομή και τη φιλοσοφία του προγράμματος στο stage του Chef’s Club στο Hall 4, θα κάνει απολογισμό της δράσης του και θα παρουσιάσει ένα από τα Πρότυπα Τοπικά Πρωινά του, το βραβευμένο Πρότυπο Πρωινό της Φωκίδας από το Ξενοδοχείο «Γανυμήδης» στο Γαλαξίδι.