Το Ελληνικό Απόσταγμα 2019, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής Ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στην Αίγλη Ζαππείου, από τις 13:00 έως τις 20:00.
Στο 5ο Ελληνικό Απόσταγμα, συμμετέχουν μόνο ελληνικές ποτοποιίες, τα επώνυμα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην αγορά.
Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια τάση στο χώρο.
Παράλληλες εκδηλώσεις
«Το ούζο στο προσκήνιο – Γνωρίζοντας την ιστορία μας: γεύση & πολιτισμός» (16:00 – 17:00): Δίπτυχη εκδήλωση με τα εξής θέματα: Α) Ουζερί και ουζομεζέδες: ένας ελληνικός θησαυρός και Β) Το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο, με ομιλητές τους Γιώργο Πίττα (greekgastronomyguide.gr) και Χάρη Βεκρή (tsou.gr – «τα πάντα για το ούζο»), αντίστοιχα, με προβολές σπάνιου και αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού.
Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου (1940-2018). Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), διακεκριμένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του.