Το 88% της συνολικής δαπάνης των ξενοδοχείων στη χώρα μας για προμήθεια τροφίμων και ποτών αφορά σε ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ). To 36% αφορά σε προμήθειες από την τοπική αγορά (εντός νομού) και το 52% από την υπόλοιπη χώρα.
Σύμφωνα με τη μελέτη:
Το 97% των κρασιών που καταναλώνουν τα ξενοδοχεία είναι ελληνικά
Ο μικρός όγκος παραγωγής και το υψηλό κόστος εναλλάσσονται ως οι κύριοι ανασταλτικοί παράγοντες προμήθειας τροφίμων και ποτών από τοπικούς παραγωγούς σε όλες τις Ελληνικές Περιφέρειες.
1.265 ξενοδοχεία έχουν πιστοποιηθεί στη δράση του ΞΕΕ «Ελληνικό Πρωινό».